Region

Svet

Jelena Janković ostvarila 500. pobedu u karijeri

Srpska teniserka Jelena Janković je pobedom nad Kanđankom Euženi Bušar, osim do polufinala turnira u Čarlstonu, stigla do još jednog sjajnog rezultata - 500. pobede u karijeri!

Jelena Janković ostvarila 500. pobedu u karijeri



Jelena je posle meča (6:2, 6:1) rekla da nije mala stvar ostvariti toliki broj pobeda, i dodala da je konstantnost neophodna za takav poduhvat.

"Nisam znala taj podatak, iznenadila sam se kada su mi rekli. Loš sam statističar, pa nisam znala koliko imam pobeda. Ali, lepo je, velika je stvar doći do 500 pobeda", oduševljena je bila popularna Džej-Džej.

"Nadam se da će ih biti još, videćemo kako će ići. Ne znam koliko je teniserki to ostvarilo", rekla je Jankovićeva nakon meča.

"Da biste ostvarili 500 pobeda morate da imate dugu karijeru i budete prilično konstantni. Svakako se nadam da ću ostvariti još mnogo pobeda", dodala je teniserka, koja je na turniru u Čarlstonu postavljena za devetog nosioca.

Jelena će u polufinalu igrati protiv 63. teniserke sveta, Švajcarkinje Stefani Fogele, i to će biti njihov prvi duel. Fogele je u četvrtfinalu pobedila drugog nosioca, Dankinju Karolinu Voznijacki 3:6, 6:4, 6:3.

Turnir u državi Južna Karolina igra se na zelenoj šljaci, za nagradni fond od bezmalo 800.000 dolara. Polufinalistkinje su obezbedile čekove na 32.825 dolara, kao i 200 bodova.

Autor: B.B.
Izvor: Telegraf
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>