Svet

Region

Oscar: Trijumf filma Argo, Dej Luis i Dženifer Lorens najbolji glumci, a naj režija Ang Li (Video)

Film “Argo”, u režiji Bena Afleka o spasavanju američkih talaca u Iranu 1979. godine proglašen je najboljim ostvaranjem na sinoćnoj dodeli Oskara u Los Anđelesu, dok su nagrade za najbolju mušku i žensku ulogu dobili Danijel Dej Luis za maestralnu glumu u istorijskom spektaklu Linkoln i Dženifer Lorens za ulogu neorutične udovice u romantičnoj komediji “U dobru i u zlu”.

Oscar: Trijumf filma Argo, Dej Luis i Dženifer Lorens najbolji glumci, a naj režija Ang Li (Video)



Na opšte iznenađenje, pri uručenju poslednje nagrade, za najbolji film, pored legendarnog glumca Džek Nikolson koji je bio na bini, uključila se i prva dama SAD Mišel Obama, koja je direktno u Beloj kući otvorila kovertu sa imenom filma “Argo”.

Inače, osamdesetpeta dodela nagrada Američke filmske akademije nije donela previše iznenađenja, sem što je nagradu za najbolju režiju dobio Ang Li za film “Pijev život” , ostavivši tako bez Oskara mnogo popularnijeg Stivena Spilberga.

Kventin Tarantino je dobio Oskara za najbolji originalni scenario, dok je En Hatavej dobila nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu “Jadnici”.

Austrijski film “Ljubav” proglašen je za najbolji film stranog govornog područja, dok je Diznijev crtani film “Paperman” dobio nagradu za najbolji animirani kratki film.

Ni ova manifestacija nije mogla proći bez Adel koja je još jednom pevala pesmu iz filma o Džejmsu Bondu "Skyfall".



Autor: S.P.
Izvor: Tanjug, agencije

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>