Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Romanina paelja najbolja, Dinča pevao Petru! (Foto)

Današnji zadatak kuvara je da spreme neko špansko jelo. Milica im priča o španskim jelima, kultu hrane, paelji, a Petar o šunkama i vinima.

Prvi kuvar Srbije: Romanina paelja najbolja, Dinča pevao Petru! (Foto)



Za spremanje jela imaju 45 minuta, a posle tri minuta provedenih u prodavnici, takmičari kreću na spremanje jela. Pre početka kuvanja, Petar im saopštava trenutno stanje na tabeli, pa su tri poslednja mesta zauzele Bojana, Cakana i Suzana, a najviše bodova ima Marko Kon. Dat je znak za početak kuvanja i svi kuvari su počeli sa ispunjavanjem zadatka.

Petar smatra da takmičari i nisu baš kreativni pošto su se svi opredelili za paelju, pa im daje savete kako se ista priprema, uz to da meso mora biti isečeno na velike komade, a da ostale namirnice moraju biti sitinije, ali jednake veličine. Petar od Dinče traži da mu otpeva pesmu "Ivana se kroz Berane šeta", što je on velikodušno i uradio.



Milici je žao što niko od kuvara ne sprema čuveno špansko jelo - olja (u prevodu lonac) koje je slično bosanskom loncu. Petar objašnjava kako se servira paelja naglašavajući da se sve raširi po tanjiru kako bi se video celokupan sadržaj jela.

Vreme za spremanje jela je isteklo, pa kuvari donose svoje zadatke žiriju na ocenjivanje. Suzaninom jelu je falio "temperament", što se, složićete se, za nju ne može reći. Paelje koje su napravili Cakana i Marko su bile nezačinjene, a Dinča je svoju dekorisao paprikom, što mu je žiri zamerio. Jelo koje je napravila Marija je više ličilo na rižoto, a Ana je po ko zna koji put pohvaljena za tehniku i higijenu, ali ovaj put ne i za ukus svoje paelje.



Posle sabiranja bodova, žiri poziva Mariju i Romanu, nakon čega Marijino jela proglašavaju za najslabije jelo u današnjoj emisiji, a Romana dobija najviše pohvala pa je ona i današnji pobednik. Već sutra će neko od kuvara napustiti takmičenje, a saznaćete i ko.



Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>