Region

Svet

Srbija večeras u borbi za finale Eurosonga: Glasajte za Željka Joksimovića!

Željko Joksimović i predstavnici još 17 zemalja boriće se večeras u prestonici Azerbejdžana za prolaz u finale takmičenja za „Pesmu Evrovizije“ gde ih već čeka 10 zemalja učesnica prvog polufinala i šest direktnih finalista.

Srbija večeras u borbi za finale Eurosonga: Glasajte za Željka Joksimovića!



Drugo polufinale 57. takmičenja za „Pesmu Evrovizije" biće održano večeras u Kristalnoj dvorani u Bakuu, u Azerbejdžanu.

Večerašnje takmičenje otvoriće Željko Joksimović svojom kompozicijom Nije ljubav stvar, za koju su tekst napisali Marina Tucaković i Miloš Roganović, a pratiće ga muzičari „Ad hok orkestra" Ksenija Milošević, Olga Vulović, Miloš Nikolić, Dušan Alagić i Dragan Krstić.

"Ne razmišljam o tome pod kojim rednim brojem nastupam, jer mislim da smo se mnogo dobro pripremili. Možda ćemo skinuti tenziju kada će da dođe naš red da nastupimo – otpevamo prvi. Imamo mnogo dobar osećaj, a cilj ne krijemo – da Srbiju dovedemo na naviše moguće mesto na ovom takmičenju", rekao je predstavnik Srbije iščekujući večerašnji nastup. 

Osim Srbije, večeras će se predstaviti još četiri bivše jugoslovenske republike: Nina Badrić nastupa za Hrvatsku, Kaliope za Makedoniju, Maja Sar ispred Bosne i Hercegovine, a Eva Boto dolazi iz Slovenije.

U drugom polufinalu učestvuju i predstavnici Holandije, Malte, Belorusije, Portugala, Ukrajine, Bugarske, Švedske, Gruzije, Turske, Estonije, Slovačke, Norveške i Litvanije.

Deset najboljih, glasovima publike i žirija iz zemalja učesnica drugog polufinala i direktnih finalista – Velike Britanije, Francuske i Nemačke, plasiraće se u finale, 26. maja.

Ove godine je vraćeno ranije pravilo po kojem će publika moći da glasa tek nakon svih odslušanih kompozicija i odgledanih nastupa tokom svake pojedinačne večeri programa.

Po pravilima takmičenja, iz Srbije ne možemo da glasamo za predstavnika svoje zemlje. Ali zato srpska dijaspora i Evropa mogu da glasaju za broj jedan i Nije ljubav stvar!

Tokom glasanja publike, u revijalnom delu programa drugog polufinala „Eurosonga" podsetićemo se ranijih pobedničkih pesmama. Marija Šerifović izvešće pobedničku pesmu Srbije Molitva, a nastupiće i Lena Majer, Dima Bilan, Aleksandar Ribak i duo Eli i Niki koji su Azerbejdžanu doneli organizaciju „Pesme Evrovizije" 2012. godine.

Autor: S.P.
Izvor: Pesma Evrovizije 2012

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>