Region

Svet

Region

Parada prestigla Montevideo (Video)

Kuća "Delirium films" saopštila je da je nakon proteklog vikenda "Parada" pretekla do sada najuspešnije srpsko filmsko ostvarenje "Montevideo, Bog te video" ukupnom gledanošću u regionu.

Parada prestigla Montevideo (Video)



Ovaj film, koji se od prošle nedelje prikazuje i na teritoriji BiH, a već treći mesec u bioskopima Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne gore, dostigao je 520.000 gledalaca.

Najveći rast gledanosti "Parada" postiže u Hrvatskoj, gde je već tri nedelje na vrhu gledanosti i gde je broj gledalaca u bioskopima prešao cifru od 100.000, sa sasvim neizvesnim konačnim ishodom, jer gledanost raste iz nedelje u nedelju.

"Mislim da je ovo veliki podsticaj za sve producente i autore u regionu, jer "Parada" je pokazna vezba da je samo međusobna saradnja put za sve države bivše Jugoslavije, kako na privrednom, tako i na kulturnom planu. Ovi čopori beslovesnih huligana i šovinista sa raznih strana neće zaustaviti logičan proces saradnje i povezivanja. Kada mi neko počne rečenicu argumentom "a oni su nama...", ja pitam - a šta mislite, zašto se u Šibeniku dva dana čeka na kartu za moj film?! Hajde da gledamo pozitivne stvari, inače, ponovo ćemo ući u tu vrtešku mržnje i optuživanja, koju sam ja u jednom svom prethodnom filmu nazvao "Drekavcem", rekao je reditelj Srđan Dragojević, prenosi Mondo.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>