Ostalo

Sme�no

Brisanje podataka sa Megaupload-a!

Ukoliko ste imali nalog na Megauploadu nakon 2.februara ostajete bez svih podataka koji se tamo nalaze.

Brisanje podataka sa Megaupload-a!



Tužilaštvo SAD blokiralo je pristup sajtu Megaupload i protiv sedam čelnih ljudi tog sajta zbog omogućavanja korisnika da ilegalno skidaju filmove, muziku i drugi sadržaj zaštićen autorskim pravima.

Megaupload je saopštio da su milioni njihovih korisnika na sajtu ostavljali svoje privatne podatke poput ličnih dokumenta ili porodičnih fotografija, ali da im je onemogućeno da vide svoje podatke posle akcije američkih vlasti.

Megaupload je unajmljivao druge kompanije za skladištenje podatka, a advokat sajta Ajra Rotken rekao je da je vlada zamrzla novac zatvorenog sajta.

Kancelarija američkog tužilaštva podnela je u petak dokument u kojem se navodi da kompanije za skladištenje podataka Carpathia Hosting Inc i Cogent Communications Group Inc, mogu početi da brišu podatke u četvrtak.

U tom dokumetu se navodi da je američka vlada kopirala neke od podatka sa servera, ali da ih nije fizički uzela i da pošto je iskoristila naloge za pretragu, više nema pravo pristupa podacima.

Rotken je rekao da Megaupload nastoji da u saradnji s tužilaaštvom spreči brisanje podataka koje je ostavilo najmanje 50 miliona njenih korisnika.

On je dodao da su ti podaci važni, ne samo zbog korisnika, nego i za odbranu te kompanije na sudu.

Autor:S.P.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>