Region

Svet

Krivična prijava protiv Petre Cvijić stigla u tužilaštvo

Krivična prijava protiv voditeljke Radio-televizije Srbije Petre Cvijić, dve nedelje od tragedije u Žarkovu u kojoj je nastradao penzioner Slobodan Bajić, u ponedeljak je stigla u tužilaštvo.

Krivična prijava protiv Petre Cvijić stigla u tužilaštvo



Ovo je potvrdio izvor blizak istrazi iz beogradske Palate pravde, koji još kaže da prijava “nije potpuna” i da se do kraja nedelje očekuje i nalaz sudskih veštaka saobraćajne struke o brzini kretanja voditeljkinog vozila. Tek tada će, na osnovu mišljenja veštaka, nadležno tužilaštvo moći i da napiše zahtev za sprovođenje istrage protiv Cvijićeve.
Prema prvim informacijama, u pristigloj krivičnoj prijavi stoji da je Petra Cvijić osumnjičena za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja sa smrtnim ishodom.

U prijavi, međutim, još uvek ne stoji i brzina kojom je voditeljka vozila svoju “opel korsu” u naseljenom mestu, gde je maksimalna dozvoljena brzina 50 kilometara na čas. Veštačenjem Cvijićkinog automobila utvrđena je šteta od deset hiljada dinara.
U prijavi se dalje navodi da je Petra Cvijić, 9. januara, krećući se iz pravca Vodovodske prema Trgovačkoj ulici, levom bočnom stranom svog automobila udarila Slobodana Bajića na pešačkom prelazu. Od siline udara pešak je pao prvo na šoferšajbnu vozila, a onda “odleteo” na ulicu. Tom prilikom je zadobio teške telesne povrede glave i prelom osam rebara, usled kojih je, nekoliko sati kasnije, u Urgentnom centru preminuo.

U krivičnoj prijavi se još navodi i to da je, neposredno posle saobraćajne nezgode, u Urgenti centar primljena i Petra Cvijić, kod koje nisu konstantovane povrede. Posle pregleda, lekar joj je prepisao lekove za umirenje, a u javnosti se govorilo da je posle nesreće voditeljka pala u tešku depresiju.

Pre odlaska u Urgentni centar, na mesto nesreće su, zajedno sa policijom, izašli i dežurni istražni sudija Prvog osnovnog suda i tužilac. Voditeljki je na licu mesta urađen alko-test, kojim je utvrđeno da nije bila pod dejstvom alkohola.

Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>