Region

Svet

Region

Kusta dobio 35 miliona dolara za film

Emir Kusturica je, kako navodi američki magazin "Hollywood Reporter“, od producentske kuće "Filmula“ dobio 35 miliona dolara za dramu "Tweakers Delight“.

Kusta dobio 35 miliona dolara za film



Ovaj film govori o čoveku koji ima samo 24 sata da sredi svoj život ili će izgubiti starateljstvo nad sinom. Zasad se ne zna ko će igrati u ovom ostvarenju, a po rečima Džonija Lina, vlasnika kompanije "Filmula“, Kusturica će sa snimanjem početi tek pošto završi projekat "Divlje ruže, nežne ruže“.

Podsećanja radi, u ovom filmu koji se bavi burnim životom čuvenog meksičkog revolucionara Panča Vilje glavne uloge će tumačiti Džoni Dep i Salma Hajek. Snimanje filma koji je zasnovan na adaptiranom romanu Džejmsa Bejkera iz 1996. "Prijatelji Panča Vilje“ počeće najverovatnije u prvoj polovini 2011, budući da Džoni Dep do tada ima ranije ugovorene obaveze.

"Verovali ili ne, Džoni Dep i ja ćemo morati da naučimo španski jezik", nedavno je izjavio Kusta, koji je naglasio da je razumevanje španskog nužno jer će ceo film biti na tom jeziku, kojim će govoriti i ostatak ekipe uključen u realizaciju ovog projekta.

Zanimljivo je da iza kuće "Filmula“ stoje dva velika igrača - firma "CatchPlay“, jedan od najvećih filmskih distributera u Aziji, i tajvanska kompanija "Via Technologies“, koja je poznata po proizvodnji kompjuterskih čipova.

Iako je najavljeno da će film "Tweakers Delight“ imati budžet 35 miliona dolara, moguće je da će Kusturica na raspolaganju imati još veću sumu novca, budući da je Džoni Lin nedavno izjavio: "Imajući u vidu naše finansijske resurse, mi nemamo limit, što je zaista sjajno, a planiramo da u naredne projekte uložimo do 55 miliona dolara po filmu.“

Ilustracije radi, do sada najskuplji film Emira Kusturice je ostvarenje "Život je čudo“ iz 2004, čije je snimanje, po nezvaničnim podacima, koštalo oko osam miliona dolara.

izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>