Region

Svet

Region

Opljačkana Seka Sablić

Dok je šetala ulicom, poznatoj glumici Jelisaveti – Seki Sablić (69) juče ujutru u beogradskom naselju Crveni krst prišao je mladić i bez reči strgao zlatni lanac koji je nosila oko vrata i potom pobegao. Međutim, posle efikasne akcije policajaca stanice Vračar, lopov je juče već oko 11.30 uhapšen.

Opljačkana Seka Sablić



Sablićeva je juče krenula iz svog stana u pomenutom naselju u šetnju kako bi završila uobičajene obaveze. Tek nekoliko ulica dalje od njenog doma, naočigled brojnih prolaznika, presreo je mladić i bez izgovorene reči stao ispred nje i otkinuo joj lančić sa vrata.

Lopov, koji nije bio maskiran, iskoristio je gužvu i peške pobegao iz ulice. Neko od okupljenih prolaznika, šokiran nasrtajem na čuvenu glumicu, pozvao je policiju, koja je odmah došla na lice mesta. Uznemirena Sablićeva na svu sreću nije povređena, a na osnovu iscrpnog opisa, policija je ubrzo pronašla mladića koji se sumnjiči za krađu, a čiji identitet još uvek nije saopšten. On je odranije poznat policiji po sličnim krivičnim delima, a prema nepotvrđenim informacijama, kod njega je pronađen nakit koji pripada Sablićevoj.

Nezvanična saznanja da je Seka juče krenula na pijacu glumica nije želela da komentariše. Od nje juče nismo uspeli da dobijemo ni odgovor da li joj je bio otet lančić sa priveskom u obliku Davidove zvezde, koji najčešće nosi oko vrata. Na glumičin poznati broj telefona javio nam se muškarac koji nije želeo da se predstavi i koji nam je kratko rekao da Jelisaveta nije kod kuće.

"Nije tu, ne možete da je dobijete na telefon i neće ni biti tu. Nemojte da je zovete, neće davati nikakav komentar "- rekao je mladić, koji nije želeo ni da odgovori na pitanje kako je na Seku uticalo neprijatno iskustvo i da li se uznemirila zbog događaja.

Privedeni mladić je juče saslušan u policiji, ali se trenutno utvrđuje vrednost ukradenog nakita, nakon čega će se znati da li će protiv njega biti podneta krivična prijava ili će biti pušten. Naime, po Krivičnom zakonu, ukoliko se radi o krivičnom delu sitne krađe, koje podrazumeva da je vrednost oduzetih stvari manja od 15.000 dinara, policija ne može podneti prijavu po službenoj dužnosti.

Izvor: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>