Region

Svet

Region

Stranci snimaju filmove o Srbiji (Video)

Šesti međunarodni studentski filmski kamp "Interakcija 2011" počinje danas u Požegi, a do 29. avgusta 20 studenata iz 17 zemalja snimaće četiri dokumentarna filma na temu "Art dijalog", najavili su organizatori.Istovremeno s produkcijom filmova biće održane projekcije filmova, prezentacije zemalja koje imaju učesnike u kampu, izložbe, književne večeri, radionice, ali i izleti, žurke i sportske aktivnosti.

Stranci snimaju filmove o Srbiji (Video)



Učesnici kampa, podeljeni u četiri ekipe, snimaće dokumentarne filmove na teritoriji Čačka, Užica, Kosjerića i Požege.
 
Istovremeno s montažom filmova, od 20. do 26. avgusta, u Gradskoj galeriji Požega biće realizovani programi "Interfejs" (INTERface) i "Interskrin" (INTERscreen).
 
U okviru programa "Interfejs", učesnici će predstaviti kulturu svojih zemalja, dok program "Interskrin" podrazumeva projekcije studentskih filmova, kao i ostvarenja nagrađenih na festivalu "CILECT PRIZE 2010" - festival u organizaciji Međunarodne asocijacije filmskih i televizijskih škola.Biće prikazani i dokumentarni filmovi "Sinema komunisto" Mile Turajlić i "Milena" Čarne Radoičić.

Prvi put biće realizovan sedmodnevni Međunarodni masterklas dokumentarnog filma "INTERdoc 2011". Jedanaest učesnika prisustvovaće predavanjima koja će, na temu "Kreativni dokumentarni film", držati mr Dragan Elčić i Mila Turajlić.

Organizator kampa je Nezavisni filmski centar "Filmart", dok su generalni pokrovitelji i ove godine Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva, Centralnoevropska inicijativa (CEI) i opština Požega.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>