Region

Svet

Vesna Dedić: Lezbejke će da pričekaju izvinjenje!

RTS je saopštio, da je Udruženje za lezbejska prava "Labris", uputio primedbu RRA,  zbog izjave Vuka Kostića, u emisiji "Balkanskom ulicom" autorke Vesne Dedić, da bi svoju devojku "ubio iz pištolja", ako bi saznao da ga je prevarila. Čelni ljudi RTS-a smatraju da je primedba opravdana i da bi autorka u sledećoj emisiji, tebala javno da se izvine.

Vesna Dedić: Lezbejke će da pričekaju izvinjenje!



“Kao radnik javnog servisa i autor emisije „Balkanskom ulicom“, izvinjavam se Udruženju za lezbejska prava i veoma mi je žao ukoliko sam njenim emitovanjem nekoga na bilo koji način uvredila”, rekla je Dedićeva.

"Labris" je negodovao i zbog toga što se voditeljaka, tokom izjave mladog glumca, sve vreme smejala i što je na kraju emisije rekla kako je „Vuk Kostić bio divan sagovornik na temu ljubavi, dobrote, pesama, kafana i pića...“

“Kada je reč o optužbama da sam se smejala, u ime svih novinara Srbije skrećem pažnju javnosti da u novinarskim udžbenicima postoji nekoliko vrsta intervjua. U mojoj emisiji rađen je portretski intervju, gde se, prema pravilima, novinar ne meša u istinitost i moralnost izjava sagovornika. Kada budem radila polemički intervju, kao što to radi, recimo, Jugoslav Ćosić, umesto smeha, iskazaću svoje stavove”,rekla je voditeljka.

Na temu javnog izvinjenja u sledećoj njenoj emisiji, Vesna je rekla:  “Emisija sa Dejanom Bodirogom je već izmontirana pre mesec dana, ali ću to učiniti kada budem radila sledeću sa Ivicom Dačićem i Srđanom Đokovićem. Izviniću se svima, a posebno 'Labrisu'. Neka se strpe do tada”.

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>