Region

Svet

Andre Agasi: Djoković je bolji teniser od mene

Fantastično polufinale u kom je Rodžer Federer zaustavio niz nepobedivosti Novaka Đokovića sigurno će se naći na listi najboljih mečeva na kraju ove sezone, a u lični izbor ga je već uvrstio legendarni Andre Agasi. Teniser koji se u bogatoj karijeri okitio sa osam grend slem titula je uživao u onome što su publici na Rolan Garosu pružili srpski i švajcarski teniser i ne vidi mogućnost da Đoković padne posle tako teškog poraza i propuštene prilike da svojim trijumfom stigne do prvog mesta na ATP listi.

Andre Agasi: Djoković je bolji teniser od mene



"Ne brinem zbog Novaka. Naravno, razočaranje je veliko, ali on sigurno shvata da trenutno igra bolje od bilo koga ove sezone i da je jedino rešenje da nastavi u istom stilu. Njegov duel sa Rodžerom je jedan od najboljih koje sam ikada gledao. Svi su mislili da će Novak pobediti, izgledao je zaista neuništivo i odavao je utisak da ga ništa ne može zaustaviti u seriji. Zato mislim da će ostaviti poraz iza sebe, da će odreagovati na pravi način i krenuti u pravom pravcu. Kada to uradi, pobeđivaće opet na velikim mečevima. Ostala su još dva grend slema do kraja sezone. Da sam na njegovom mestu, već bih razmišljao o Vimbldonu. Mislim da će tamo biti još bolji i gladniji uspeha" rekao je Agasi. Legendu belog sporta posebno impresionira sposobnost Novaka Đokovića da iz defanzive brzo pređe u ofanzivu, naročito u situacijama kada čeka servis protivnika.

"Taj njegov ritern je neverovatan. Ponekad mi se čini da je on u većoj prednosti u gemovima u kojima čeka servis nego u onima kada izvodi početni udarac" oduševljen je Agasi. Nizu brojnih komplimenata koje su ove godine izrečeni na račun srpskog tenisera Agasi je dodao još jedan i to nakon konstatacije novinara da “Đokerov” karakter podseća na legendu tenisa. "Da li Đoković podseća na mene? Ne, bolji je. On se brani veoma dobro, dok sam ja imao više problema u takvim situacijama. Novak u defanzivi izgleda potpuno rasterećeno, u napadu je potpuno smiren, kvalitet njegovog riterna je neverovatan i veoma je fleksibilan u igri. U tome mu pomaže sposobnost anticipacije, jer veoma lako čita svoje rivale. Zato mislim da je Novak raznovrsniji igrač od mene i mnogo je bolji atleta" rekao je Agasi. Baš to je razlog zbog koga Agasi drugim očima gleda današnji tenis.

"Sport se dosta promenio i zaista uživam da gledam današnje mečeve. Igrači su brži, snažniji, veći, spremniji, sve u paketu i sada ima mnogo više snage u igri, loptice odskaču više. Kada je takva situacija, ima mnogo više opcija u razmenama udaraca, igrači traže neke nove uglove. Ako izađeš na mrežu, preti ti neverovatan pasing šot, ako si na liniji, mnogo rizikuješ. Uvek moraš sve da pokriješ. Gledamo neverovatne razmene, nivo igre svakog dana raste i to je sjajno za publiku. Igrači stvaraju igru koju svi volimo" rekao je Agasi.

Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>