Region

Svet

Bebi Dol ispratila majku na večni počinak: Neutešna, držeći umrlicu posle opela!

Bebi Dol, skrhana bolom, ispratila je majku Magdalenu Megi Živanović na večni počinak. Po poslednjoj želji pokojnice, ceremonija je održana na Novom groblju uz kremaciju i opelo.

Bebi Dol ispratila majku na večni počinak: Neutešna, držeći umrlicu posle opela! Foto: Printscreen Youtube/Kurir
Bebi Dol ispratila majku Magdalenu Megi Živanović na večni počinak uz kremaciju i opelo na Novom groblju. Saznajte više o emotivnom oproštaju i poslednjim željama pokojnice.

Majka jugoslovenske zvezde Bebi Dol, Magdalena Mego Živanović, ispraćena je danas, 21. juna, na večni počinak na Novom groblju. Po svojoj poslednjoj želji, Megi je kremirana, a Bebi je, vidno skrhana, u prisustvu najbližih prijatelja, ispunila sve majčine želje.

Nakon završetka opela, Bebi je izašla ispred kapele i sve vreme čvrsto držala umrlicu svoje majke.

Podsetimo, Bebi je stigla na groblje, vidno skrhana, obučena u sivoj haljini, skoro neprepoznatljiva, jer se dugo nije pojavljivala u javnosti. Prijatelji su je sačekali i sproveli do kapele gde je njena majka ispraćena na večni počinak.


Bebi Dol - kremacija majke
Foto: Printscreen Youtube/Blic

 

Da li je opelo moguće na kremaciji?


U Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kao i u drugim pravoslavnim crkvama, kremacija nije dozvoljena, ali ako postoji opravdan razlog za nju, sveštenik može služiti opelo i ispratiti pokojnika molitvom. Sveštenik tada piše molbu nadležnom eparhijskom arhijereju, navodi razlog za kremaciju pokojnika i, ukoliko vladika odobri, opelo se služi. Pošto je stvar ostavljena proceni episkopa, situacija je raznolika u pogledu toga hoće li ili neće biti opela. - prenosi Telegraf.

Možda vas interesuje:
Letnje zadušnice: Običaji i molitva za upokojene!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>