Svet

Region

Poznati glumac Donald Sutherland preminuo je u 88. godini!

Donald Sutherland, legendarni glumac poznat po ulogama u "Igrama gladi" i "MASH-u", preminuo je u 88. godini. Njegov sin je saopštio ovu tužnu vest i odao počast karijeri svog oca.

Poznati glumac Donald Sutherland preminuo je u 88. godini! Foto: Printscreen Youtube/World Screen
Legendarni kanadski glumac Donald Sutherland, preminuo je u 88. godini. Poznat po ulogama u "Igrama gladi" i "MASH-u", ostavio je dubok trag u filmskoj industriji. Njegov sin je potvrdio vest, ističući ljubav i strast koju je Donald imao prema glumi.


Donald Sutherland, poznat po ulogama u trilogiji "Igre gladi" i sitkomu "MASH", kao i mnogim drugim filmovima i serijama, preminuo je u 88. godini. Tužnu vest potvrdio je njegov sin, izjavivši:

"Teška srca vam javljam da je moj otac Donald Sutherland preminuo. Smatram ga jednim od najvažnijih glumaca u istoriji filma. Voleo je svoj posao i radio ga s ljubavlju, što je najveći uspeh. Život je živeo punim plućima," rekao je njegov sin.Poznati glumac Donald Sutherland preminuo je u 88. godini
Foto: Printscreen Youtube/World Screen


Donald Sutherland (engl. Donald Sutherland; Sent Džon, 17. jul 1935) bio je kanadski glumac. Proslavio se tumačenjem uloga atipičnih vojnika u filmovima kao što su "Dvanaest žigosanih", "MASH" i "Kelijevi heroji". Takođe je bio otac Kifera Sutherlanda, poznatog glumca.

Nakon završene akademije u Londonu, Donald je započeo karijeru u britanskim horor filmovima. Posle pojavljivanja u seriji „Put za bekstvo“, producenti su mu ponudili ulogu u filmu "Dvanaest žigosanih" koji ga je proslavio. Nakon toga, preselio se iz Londona u Holivud, gde je nastavio uspešnu karijeru.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>