Zdravlje

Ljubav

Urme - Najzdravije voće koje će transformisati vašu ishranu!

Urme su ne samo ukusne već i izuzetno korisne za zdravlje, a mnogi stručnjaci ih preporučuju kao svakodnevni dodatak ishrani zbog njihovih brojnih zdravstvenih prednosti.

Urme - Najzdravije voće koje će transformisati vašu ishranu! Foto: FreepikOtkrijte zašto su urme proglašene za najzdravije voće na svetu. Sa visokim sadržajem magnezijuma, kalijuma i drugih hranljivih materija, urme su idealne za zdravlje srca, varenje i podršku trudnicama.

Urme su voće koje je proglašeno za jedno od najzdravijih na svetu, a najbolje ih je jesti na prazan stomak. Stručnjaci preporučuju redovnu konzumaciju zbog mnogobrojnih zdravstvenih koristi, posebno za anemične osobe zbog visokog sadržaja magnezijuma.

Osim toga, urme su izuzetno bogate kalijumom koji pomaže u zaustavljanju dijareje i obnavljanju zdrave crevne flore, što doprinosi boljem varenju. Redovnom konzumacijom urmi unosimo dobre bakterije koje podržavaju zdravu crevnu mikrofloru.

Pročitajte još:
Sirup od urme ima brojna blagotvorna dejstva na organizam! (RECEPT)Urme - savršen izbor za zdravu ishranu i vitalnost
Foto: FreepikTrudnice koje uvrste urme u ishranu četiri nedelje pre porođaja mogu očekivati lakši porođaj i smanjeno krvarenje. Zahvaljujući visokom nutritivnom sadržaju, urme takođe pružaju osećaj sitosti i mogu podržati proces mršavljenja. Konzumiranje urmi na prazan stomak može regulisati rad creva i obezbediti telu potrebnu dozu šećera.

Urme su takođe korisne za zdravlje srca. Preporuka je da urme sa semenkama potopite preko noći u vodi, a zatim ujutru izblendate semenke sa vodom. Konzumiranje ovog napitka nekoliko puta dnevno može povoljno uticati na zdravlje srca.

Možda vas interesuje:
Zdrava i brza poslastica! Sitni kolači koji će dominirati na tanjiru! (RECEPT)
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>