Ostalo

Sme�no

Zašto stjuardese sede na rukama tokom poletanja i sletanja aviona?

Uz sve veći broj stjuardesa koje otkrivaju tajne ponašanja u avionu, uskoro svi možemo da postanemo stručnjaci za kabinsko osoblje.

Zašto stjuardese sede na rukama tokom poletanja i sletanja aviona? Foto: Pixabay



Od saveta kako da "snimiti svoj trenutak“ sa osobljem avio-kompanije, do objašnjenja zašto vas pozdravljaju dok ulazite u avion. Izgleda da stjuardese rado dele tajne turističke industrije. Ovi mali saveti sigurno će vam olakšati putovanje.

Sada je još jedna stjuardesa odlučila da edukuje svet o tome zašto uvek sede na rukama tokom poletanja i sletanja... i nije samo da bi ih zagrejale.

Ona je otkrila da ne sede samo da bi odmorile noge, već u stvari obavljaju dalje provere. Pre svega, zauzimaju „položaj za učvršćivanje“.

„Ovaj položaj podrazumeva bezbedno vezivanje pojasa, sedenje uspravno, sedenje na rukama sa dlanovima nagore, skupljenim palčevima i opuštenim rukama,“ objašnjava Heni.

„Cilj je da se telo zadrži u krutoj poziciji, smanjujući šansu za povredu u slučaju udara" - rekla je strujardesa.

Dok su u pravilnom položaju, stjuardese sprovode „tihi pregled“ tokom svakog poletanja i sletanja, što ih priprema za hitne situacije.

 „Ovo uključuje svest o opremi za hitne slučajeve, rukovanje vratima, datim komandama i svim vizuelnim tragovima izvan aviona", objasnila je ova mlada stjuardesa.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>