Region

Svet

Preminuo Haris Burina: Glumac iz Kuduza izgubio bitku sa teškom bolešću! (VIDEO)

Bosanskohercegovački glumac Haris Burina, poznat po ulozi u filmu "Kuduz", preminuo je u Zenici u 61. godini, nakon borbe s karcinomom. Saznajte više o njegovoj karijeri i životu.

Preminuo Haris Burina: Glumac iz Kuduza izgubio bitku sa teškom bolešću! (VIDEO) Foto: Printscreen Youtube/Oslobođenje

Prema informacijama lokalnih medija, Haris Burina preminuo je protekle noći u Kantonalnoj bolnici Zenica. Glumcu je ranije dijagnostikovan karcinom.

Haris Burina rođen je 2. februara 1963. godine u Zenici. Studije glume započeo je 1982. godine na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Već tokom studija istakao se ulogama u predstavama i filmovima poput "Audicija", "Tetovirano pozorište", "Otac na službenom putu" i "Kuduz".

Burina je nekoliko godina proveo u Francuskoj, gde je osnovao pozorište "La Fenêtre" ("Prozor") i stvorio predstavu "Ptice Sarajeva". Po povratku u Bosnu i Hercegovinu, nastavio je svoju uspešnu karijeru u pozorištu, na filmu i televiziji.Bosanskohercegovački glumac Haris Burina
Foto: Printscreen Youtube/Oslobođenje


Njegove uloge u filmovima "Go West" u režiji Ahmeda Imamovića i "Nafaka" režisera Jasmina Durakovića ostavile su poseban utisak na publiku. Burina se 2010. godine oženio glumicom Uranelom Agić, ali su se razveli 2020. godine.

Haris Burina će ostati upamćen kao veliki glumac koji je ostavio neizbrisiv trag u svetu umetnosti.

Možda vas interesuje:
Dragana Mirković potvrdila razvod od Tonija Bijelića: Ostajem verna svojoj porodici!
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>