Region

Svet

Region

Dug moru sezona 4: Sve epizode i kako se završava ova misteriozna priča!

Serija "Dug moru" sezona 4 vodi nas na tajanstveno poluostrvo Luštica. Saznajte šta nas sve čeka i kako se završava ova misteriozna priča.

Dug moru sezona 4: Sve epizode i kako se završava ova misteriozna priča! Foto: Printscreen Instagram/bojanamaljevic"Dug moru" sezona 4 emituje se na Super Star kanalu subotom i nedeljom od 21 čas:Nestanak Olge uvlači nas u lavirint misterioznih događaja koji duboko diraju svakog. Shvatamo brzo da potraga za njom nije samo obično traženje, već i duhovno putovanje kroz vreme, prostor i različite dimenzije.

Na tajanstvenom poluostrvu Luštica, Olga se suočava sa tajnama koje mora razotkriti pre nego što se njene mračne vizije ostvare. Dok Olga istražuje "Svet mrtvih" i otkriva nepoznatu stranu svoje ličnosti, njena majka Svetlana otkriva svoje korene. U isto vreme, Periša, tragajući za blagom Kraljevine Jugoslavije, doživljava iskustvo "onostranog". Sudbine naših junaka se isprepliću, otkrivajući ne samo prošlost već i duboke traume i gubitke koje su nosili. 

Svi naši junaci pomažu Olgi u zadatku da okonča prokletstvo, ali istovremeno tragaju za nečim što je možda najteže pronaći: SEBE!EPIZODA "POTRAGA"
Dan nakon nestanka, potraga za Olgom je u punom jeku. Paralelno, u Beogradu, Rnjo provodi vreme sa Jasminom koja ga uverava da štrige nisu ono u šta je Rnjo celog života verovao. Dok Milutin pretražuje tunele tragajući za nestalom Olgom, a ostali meštani se maksimalno angažuju da je pronađu, inspektori na Fortici podnose izveštaj Svetlani i Periši. Tenzija između njih dvoje raste jer Perišu i dalje muči zašto je Svetlana, u noći Olginog nestanka, posetila Milutina. U istrazi o Olginom nestanku, Bota i Oskar pronalaze prvi trag, nakon čega Oskar odlazi u Beograd kako bi sprečio širenje laži o Olgi u medijima. Istovremeno, u Beograd stiže depeša policije Crne Gore.

EPIZODA "BAŠTUN"
Oskar se budi na nepoznatom mestu i saznaje tajne iz prošlosti svojih predaka. Mariška se sastaje sa Jovanom u Tivtu i želi da sazna da li Jovana ima nekakve veze sa Olginim nestankom. Beogradska inspektorka u istrazi uzima izjave od Oskara i Rnja. Potraga za Olgom u Crnoj Gori se iznenada obustavlja, a Oskar ponovo dobija poziv za razgovor u policiji. Jovana i Pukovnik doprinose ubrzanju događaja. Staru Štrigu posećuje misteriozni čovek, nakon čega se ona uključuje u potragu za Olgom, koja kreće u novom pravcu.

EPIZODA "ZOV TUGE"
Rnjo napušta Jasminu i dolazi na Lušticu da bi pomogao u potrazi za Olgom. Na Fortici, Periša dobija čudan telefonski poziv, a Svetlana u selu doživljava tajanstveno iskustvo. Mistična sila povezuje sve naše junake, a Staroj Štrigi se konačno otkriva gde je Olga. Posle "zova tuge" ona povede Rnja da nađu Olgu. U Beogradu, Jasmina uz pomoć Rnjovog kamena počinje da sklapa mozaik svoje prošlosti iz devedesetih godina. Iznenadna smrt jednog od glavnih likova ostavlja za sobom mnoga pitanja.

EPIZODA "PLODOVI MORA"
Svetlana kreće za Beograd kako bi konačno otkrila istinu o svom poreklu, a Olga, i dalje opterećena vizijama, prikuplja snagu u bolnici, bez ikakvog sećanja na svoj nestanak. Dok policija istražuje Milutinovu smrt, meštani sela strahuju da je prokletstvo Luštice, "Dug moru", ponovo uzelo maha. Izmučen strašnim mislima, Oskar izlazi na slobodu i ima susret sa Jasminom koja mu predočava svoje planove. Bota saznaje Jeleninu tajnu, a Jovana ponovo pokreće svoj plan za preuzimanje Fortice.

EPIZODA "ŽENE SA LUŠTICE"
U Beogradu, Svetlana ima sudbonosan susret, a Anđa kreće u susret mističnom događaju na Nemilom mestu koji će joj zauvek promeniti život. Tajanstveni posetilac Luštice u živote meštana unosi nemir, jer se svima različito predstavlja. Jovana preduzima korake da Jelena optuži Perišu, uz ultimatum iz kojeg Jelena pokušava da se izvuče. Nedavni događaji bude u Mariški uznemirujuća sećanja na poseban dan koji se odigrao pre više od 30 godina, kada je od tetke, Stare Štrige, dobila ogrlicu na 18. rođendan. Nakon kratkog trenutka sreće zbog Olginog povratka, Periša se ponovo zatiče u nevolji kada ga poseti Jovana.EPIZODA "SVET MRTVIH"
Olga se konačno seća svega, svih odgovora koje je pronašla kada je, tokom nestanka, boravila na mestu za koje niko nije verovao da može da postoji. Olga se seća susreta sa bakom Rosom, zatim pradede Jovaša koji je mučki stradao i molbe koju joj je rekao Ćale u svom pokajanju. U susretu sa Popom i Zejom Olga shvata šta je oproštaj. Prolazeći kroz prostor i vreme koji ne postoje, Olga pronalazi mač i štit koji će joj biti neophodni u spoznaji sebe. Tek sada, Olga zna da su najteži zadaci tek pred njom i da tamo mora da se vrati.

EPIZODA "KAMENČIĆI"
Sećanje na događaj iz daleke prošlosti Stare Štrige otkriva splet okolnosti koji je doveo do toga da Svetlana odraste daleko od Luštice. Svetlani otac otkriva tajni događaj o sakrivanju blaga tokom Drugog svetskog rata i poreklo 6 kamenčića od kojih su nastale ogrlice. Anđa se, posle mističnog pronalaska dečaka na Nemilom mestu, suočava sa realnošću: dečak ne govori, ali njegovi crteži kazuju mnogo. Periša i Zarija su na tragu spoznaje koja bi mogla da promeni poziciju u ratu sa Jovanom.

EPIZODA "TREĆA PLOČICA"
Nakon Olginog prolaska iz stvarnosti u Svet mrtvih, Lušticom sve više koračaju oni koji tu više ne pripadaju. Olga traži odgovore od Mariške, a Bota konfrontira Anđu po pitanju stravičnog događaja iz prošlosti. Jasmina je uporna u nastojanju da otkrije pravu istinu o očevom stradanju i želi Oskara i baštun pored sebe na tom putu. Nakon saznanja o svom poreklu, Svetlana se vraća na Lušticu i po prvi put se oseća kao da tu zaista pripada. Jelena povlači prvi potez u nameri da pomogne Periši, a Jovana doživljava neprijatna iznenađenja.

EPIZODA "NA LITICI"
Jasmina dolazi na Lušticu zajedno sa Oskarom i spremna je da se suoči sa štrigama. Seća se oca arheologa i svakog detalja događaja kada je bila dete. Nakon sklapanja pločica, Periša i Zarija dolaze do novih otkrića i upuštaju se u gotovo dečačku potragu za zlatom. Dok Rnjo upozorava Staru Štrigu na opasnost, Jasmina nastoji da sklopi savez sa Jovanom. Priča o strašnom događaju iz 1991. počinje da se zaokružuje i uznemirenost u selu polako raste, a Oskar konačno otkriva pravu istinu o tome kako je stradao njegov najbolji prijatelj, profesor Grossman.

EPIZODA "PODZEMLJE SVETA MRTVIH"
Olga shvata da je za zaustavljanje prokletstva neophodno da ponovo poseti Svet mrtvih, ali ovog puta ima jasan zadatak. U tome joj pomažu Rnjo i Stara Štriga. Međutim, u Svetu mrtvih Olga se suočava sa novim okolnostima i ima bliski susret sa neprijateljem. Od pomoći su joj naši mrtvi koji čuvaju naše žive: Pop i Zejo, zatim tri štrige, profesor Grosman i sedam devojčica. Olga zna da je jedina koja može da pomogne i mrtvima i živima. Za to vreme, Periša i Zarija nastavljaju potragu za zlatom, a Oskar donosi važne odluke o tome kako je moguće nastaviti, u svetu živih.

EPIZODA "SEĆANJA"
Progonjeni krivicama i zajedničkom uspomenom na jedan dan iz prošlosti, meštani Rosa se sastaju, a priča o nezaboravnom danu iz 1991. konačno dobija svoj epilog. Anđa shvata razlog zbog kog je izgubljeni dečak došao u njen život. Periša i Mariška konačno zajedno imaju susret sa Starom Štrigom i dobijaju odgovor koji su dugo čekali. Periša počinje da prihvata onostrano. Dok Bota i Jelena planiraju da odu zauvek sa Luštice, Jovana inicira susret sa Mariškom i Anđom i spremna je da preduzme drastične mere kako bi se izborila za istinu o Ćaletovom stradanju.

EPIZODA "JA ĆU KAKO MORAM"
Olga dobija podršku i pomoć na putu ka pronalaženju poslednje, sedme ogrlice, potrebne za ključni ritual. U susretu koji bi mogao da bude fatalan, Jovana konfrontira Jelenu po pitanju ukradene pločice. Tokom potrage za hramom, ogrlicom i blagom, naši junaci se suočavaju sa svojim dugovima i "duhovima prošlosti" i dolaze do cilja. Finale sezone postavlja pitanja čega žene sa Luštice moraju da se odreknu, da li će finalni ritual konačno zaustaviti prokletstvo, ali i ko mora da podnese pravu žrtvu.

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE  

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>