Zdravlje

Ljubav

Malina: Prirodni lek za ženske tegobe i zdravlje srca - recepti i saveti

Otkrijte blagotvorna svojstva maline kao prirodnog leka za ženske tegobe i zaštite srca. Čitajte dalje kako biste saznali kako pripremiti čaj od listova maline, sirće za snižavanje temperature i sveži sok od maline, uz korisne savete za uključivanje ovog voća u vašu ishranu.

Malina: Prirodni lek za ženske tegobe i zdravlje srca - recepti i saveti Foto: Freepik




Sezona malina počinje u junu, pa iskoristite sve zdravstvene beneficije ovog ukusnog voća.


Koje su to koristi maline kao prirodnog leka za ženske tegobe i za zdravlje srca. 


Malina, osim što je ukusan plod, ima i dugu istoriju kao lekovita biljka. Dokazano je da malina poboljšava varenje, jača imunitet, smanjuje rizik od srčanih oboljenja, pomaže u sagorevanju masti i usporava starenje kože, pa čak jača i kosu.

Posebno korisni su listovi maline koji se tradicionalno koriste za ublažavanje ženskih tegoba. Čaj od listova maline pomaže kod menstrualnih grčeva, obilnog krva*enja i iscetka. Takođe, nakon porođaja, čaj od listova maline ubrzava oporavak materice i podstiče proizvodnju mleka.

Priprema čaja od listova maline je jednostavna: kašičicu usitnjenih listova prelijte šoljom vrele vode i pijte toplo.




Foto: Freepik



Sirće od maline takođe se koristi za snižavanje temperature. 

Pomešajte litar jabukovog sirća sa 500 grama izgnječenih malina, ostavite da odstoji deset dana i procedite. Kod groznice, razredite dve kašičice sirća od maline u čaši vode i pijte nekoliko puta na dan.

Za sveži sok od maline potrebno vam je 2 šoljice svežih malina, 4 kocke leda, 2 kašike meda i 1/4 šoljice vode. Operite maline, stavite ih u blender sa ostalim sastojcima i izmešajte.

Sezona malina je u junu. Osim svežih, možete ih koristiti za pripremu raznih jela poput pekmeza, sokova, sladoleda, kolača i slatkih umaka. Takođe, maline možete sušiti ili zamrzavati. Uključite ih u svoju ishranu jer su izuzetno zdrave.
 

Najnoviji TikTok video otkriva makeup koji uzrokuje akne: Evo šta treba izbegavati!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>