Region

Svet

Sanja Marinković podržala Olgicu Samoilović u kontroverznoj izjavi!

Sanja Marinković, poznata voditeljka, iznela je svoje mišljenje o nedavnoj izjavi preduzetnice Olgice Samoilović koja je savetovala mlade ljude da rade i do godinu dana bez plate. Ova izjava je izazvala različite reakcije javnosti.

Sanja Marinković podržala Olgicu Samoilović u kontroverznoj izjavi! Foto: Printscreen Youtube/Svetski Radio





Sanja je podržala Olgicu i podelila svoje iskustvo početka karijere, ističući da je i sama na početku radila bez naknade. Na primeru svojih početaka na RTS-u, Sanja je istakla kako je pet godina radila volonterski.




"Ta uspešna preduzetnica je jedna izuzetno uspešna mlada žena koja je sve sama napravila i meni je žao što je doživela linč i to od strane takozvanih uspešnih žena i takozvanih preduzetnica, zato što ja tačno znam koju je ona poruku htela da pošalje. Istu takvu poruku su slali uspešni muškarci u istoj toj emisiji, pa niko im nije uzeo za zlo. Velika podrška za Olgicu. Ona menja sliku Srbije, definitivno je ponos grada Loznice." - rekla je Sanja Marinković, pa ispričala kako je i sama radila honorarno:

"Ja sam radila na RTS u vreme kao honorarni saradnik, pet godina bez i jednog dinara, ne zato što sam to želela i što se to podrazumevalo, već zato što je RTS bio državna ustanova, niko nije imao adekvatne plate, bile su sankcije. Svi smo radili za izuzetno mali novac, mi honorarci smo radili ni za šta, vremenom sam ja kasnije uspela to da naplatim. Iskustvo koje sam tamo stekla mi se mnogo isplatilo, moj rad je bio zbog iskustva i zanata." - rekla je Sanja.

Možda vas interesuje:
Horoskop za jun 2024: Izazovan mesec za Jarca, Strelca i Ribe




Foto: Printscreen Youtube/Biznis Priče



Podsetimo se nedavnog gostovanja Olgice Samoilović, vlasnice jednog kozmetičkog brenda, u jednom podkastu, čija je izjava izazvala žustru debatu.

U tom intervjuu, ona je preporučila mladima da prihvate priliku za posao u uglednoj kompaniji čak i ako to znači raditi godinu dana bez naknade. Ova preporuka je izazvala različite reakcije u javnosti.



"Ako vam se negde ukaže prilika da radite, u nekoj dobroj firmi, bez plate - idite i radite bez plate. To je ono što sam ja pre neki dan studentima kojima sam držala jedno predavanje rekla: Radite bez plate godinu dana. Nemojte odmah da mislite da ste vi bogom dani. Vi ste došli na posao, vi odmah pitate kolika vam je plata. Tako neko kad mi dođe, meni odmah nije dobro, odmah pitam: "Dobro, a šta ti znaš da radiš? Gde si ti radio? Koje je tvoje iskustvo?" Znači, ne znaš ništa, te, stoga, vrati se na početak." - rekla je Olgica Samoilović.


Nakon obilja komentara i diskusija na ovu temu, pevačica Seka Aleksić je stupila u javnost i iznela svoje mišljenje:

"Radite bez plate godinu dana! Gospođo, gde ste Vi radili bez plate?! Koja tačno kompanija? Jako bih volela da znam ime, jako! "

U vezi s tim, i sama Olgica se obratila javnosti, ističući da je njen stvarni stav bio da je važno da mladi ljudi budu spremni da uče i stiču nova znanja, iako je izjava bila izvučena iz konteksta:


"Ja sam prosto frapirana, ova dva dana sam doživela internet nasilje bez potrebe. Toliko uvredljivih komentara, vređaju moju porodicu, decu, pišu najgore stvari… Moja rečenica se odnosila na to da sam u nekom momentu svog života, kad sam počinjala, pristala da radim pod uslovima koji nisu bili sjajni, ali je to znanje donelo mogućnost da kasnije otvorim svoju firmu, apsolutno ništa drugo." - istakla je Samoilovićeva, a prenosi Nova.

Možda vas interesuje:
Toni Montano nije uspeo da ispuni veliku želju!




Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>