Region

Svet

Preminuo je Velibor Miljković - Toni Montano!

Velibor Miljković, poznat kao Toni Montano, preminuo je u 62. godini u Beogradu. Bio je pevač benda "Radost Evrope" i uspešan solo umetnik.

Preminuo je Velibor Miljković - Toni Montano! Foto: Printscreen Youtube/Belgrade Beer Fest




Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrdili su izvori bliski muzičaru za Tanjug. Miljković je karijeru započeo kao pevač pank rok benda "Radost Evrope", formiranog 1979. godine.

Kroz bend je prošao veliki broj muzičara, uključujući Dimeta Todorova, koji je kasnije postao član Partibrejkersa, i Slobodana Loku Neškovića, koji je kasnije bio član benda Urbana gerila. Bend je imao probe i nastupe uglavnom u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, izvodeći pesme pank rok grupe Ramones, ali i sopstvene numere.

Bend je prestao sa radom 1985. godine, a deo njihovog materijala našao se na Miljkovićevom debitantskom albumu. Nakon raspuštanja benda, Toni Montano je započeo solo karijeru i osvojio tri nagrade na festivalu MESAM. Poslednji studijski album "Srećan rođendan" objavio je 1999. godine, dok je singl "Neću da budem šljam" izašao 2021. godine.


Upućena patrola na licu mesta zatekla je Snežanu Miljković, sestru od strica preminulog Velibora Miljkovića, poznatijeg kao Toni Montano. Snežana je izjavila da im se Velibor nije javljao na telefon niti otvarao vrata stana. Angažovali su bravara koji je otvorio stan, gde je u fotelji pronađeno beživotno telo Velibora. Ekipa hitne pomoći je konstatovala smrt. Policijska ekipa je izvršila uviđaj i zapečatila stan. Nema tragova nasilne smrti. Telo je prevezeno vozilom hitne pomoći na Institut za sudsku medicinu, navodi se u saopštenju.

Danas je preminuo i Dušan Milašinović Čarli, pevač benda "Radost Evrope".


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>