Region

Svet

Pevač Era Ojdanić o ćerki i njenom invaliditetu

Era Ojdanić otkriva emotivne detalje o ćerki Jasmini i njenom invaliditetu. Poznati pevač, podelio je dirljive trenutke iz svog života. 

Pevač Era Ojdanić o ćerki i njenom invaliditetu Foto: Printscreen Youtube/Hype TV
U intimnom intervjuu, Era otkriva kako se njegova porodica suočila sa izazovima, od rođenja Jasmine do svakodnevnog života danas.


Era Ojdanić je sinoć primljen u Urgentni centar u Beogradu zbog operacije bruha, kako su izvestili domaći mediji.

Nakon toga, Ojdanić se oglasio i rekao da ga operacija očekuje danas. Pevač je ranije podelio teške trenutke i privatne detalje koje retko spominje.

Era je odrastao u siromašnoj porodici, a prve novce je zaradio sa osam godina svirajući užičko kolo i "moravac" na dečjoj harmonici. Popularnost je počeo sticati od sedamdesetih godina prošlog veka, a kako je tada pričao, bio je najpoznatiji pevač amater na Ibarskoj magistrali i njenoj okolini. Tako je upoznao svoju, sada pokojnu, suprugu Ljupku, koja je kao devojčica takođe svirala harmoniku. U braku sa njom, Era je dobio troje dece.

"Jasmina je invalid od rođenja. O tome nisam imao potrebe nikada da pričam. Otkad se rodila, Jasmina živi sa mnom," kaže Era Ojdanić i objašnjava kako je došlo do invaliditeta.

"Nju su babice na rođenju izvlačile na vakuum i... Odmalena je vreme provodila sa mojom majkom, baba Radina je, u stvari, nju odgajila više nego Ljupka, jer Ljupka je ovde radila godinama, ovde u motelu, tako je to bilo. Kada su je porađale, babice su bebi tom prilikom oštetile neki moždani nerv.

Zbog oštećenja tog nerva ona ne može da govori kako treba, osamdeset posto je invalid. Jasmina je, znači, ostala invalid, ali hvala bogu nije invalid sto posto, da je nepokretna, u kolicima, da mora da koristi pelene, znaš već," objašnjava pevač i dodaje da je problem kod njegove ćerke samo sa govorom.
Foto: Printscreen Youtube/Hype Tv​
"Hvala Bogu nije tako, ona samo ima problem sa otežanim govorom. Ona osim toga fenomenalno funkcioniše. Šta da ti kažem sada kako mi je bilo, samo Bog i ja to znamo. Ljupka je bila dva meseca s njom u porodilištu i to je već bio problem.

U 19. godini postajem tata i u tom trenutku uopšte ne znam kako da se nosim s tim, borim se... Pomirio sam se s tim, invalid - invalid, samo neka je živa. Pokretna je, sve obavlja sama u kući, pomaže mi. Pomirio sam se sa sudbinom, ne daj Bože, mogla je da umre," priča Era i dodaje da nije bilo straha kod njega i supruge kada je u pitanju druga trudnoća.

"Nije bilo straha kod mene i Ljupke, bio sam srećan kada sam saznao da je ponovo u drugom stanju, nikada nisam razmišljao da će se ponovo roditi bolesno dete," ispričao je Era Ojdanić ranije za domaće medije.

Možda vas interesuje:
Legendarna izjava Harisa Džinovića sada je postala tetovaža! (VIDEO)


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>