Svet

Region

Evrovizija 2024 drugo polufinalno veče: 16 zemalja u borbi za finale!

Drugo polufinalno veče "Evrovizije 2024" je upravo počelo, a 16 zemalja boriće se za plasman u finale prestižnog takmičenja koje je na programu u subotu, 11. maja.

Evrovizija 2024 drugo polufinalno veče: 16 zemalja u borbi za finale! Foto: Printscreen/RTS



Počelo je drugo polufinale "Evrovizije", a voditelji su i ove večeri, glumice Malin Akerman i Petra Mede.

Publici će se u drugoj polufinalnoj večeri u Malmenu predstaviti takmičari iz 16 zemalja:  Malte, Albanije, Grčke, Švajcarske, Češke, Austrije, Danske, Jermenije, Letonije, San Marina, Gruzije, Belgije, Estonije, Izraela, Norveške i Holandije.

Za prestižnu titulu pobednika i trofej Evrovizije ove godine u velikom finalu se bori 37 zemalja.

Direktan plasman su ostvarile zemlje velike petorke: Velika Britanija, Italija, Nemačka, Francuska i Španija, kao i prošlogodišnji pobednik Švedska.

Deset zemalja koje su se plasirale u  prvoj polufinalnoj večeri su:  Srbija, Hrvatska, Slovenija, Finska, Irksa, Kipar, Luksemburg, Litvanija, Poljska i Ukrajina. 

Kako se glasa?

Prošle godine je uvedeno pravilo da u polufinalnim večerima, isključivo glasa publika, a deset zemalja sa najvećim brojem glasova obezbediće prolazak direktno u finale Evrovizije 2024.  Nakon što sve numere budu izvedene biće omogućeno glasanje, i to iz  država koje se takmiče tokom druge polufinalne večeri.

Stanovnici zemalja koji ne učestvuju na Evroviziji, moći će da glasaju preko sajta  esc.vote. za svoje favorite.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus


>