Region

Svet

Milan Mladenović pred smrt poželeo da vidi jednu ženu!

Milan Mladenović frontmen grupe "EKV" pred smrt je imao jednu želju, a to je da vidi jednu ženu. Imao je samo 35 kilograma i na rastanku je stavio glavu u njeno krilo...

Milan Mladenović pred smrt poželeo da vidi jednu ženu! Foto: Printscreen Youtube/EKV Official




Gitarista i frontmen grupe "EKV" je preminuo davne 1994. godine u svom stanu u Beogradu od raka pankreasa koji mu je nekoliko meseci pre toga otkriven. Kako se tada pisalo imao je samo 35 kilograma.



U svojoj monografiji, na samom kraju, Milan Mladenović je napisao:


"Izvesno je da kroz život idem stihijski, pa gde se zaustavim. Jedno je sigurno - nikad ne znam gde ću krenuti. Ja ne mogu da pevam o vanzemaljskoj ljubavi, ako me guše i razdiru ovozemaljski jadi. Stojimo na rubu iznad neke razjapljene provalije koja s nestrpljenjem čeka da nas proguta, a iznad nas, razbuktala se vulkanska lava koja počinje da curi, rasteže se po nama. Čini mi se da smo stisnuti, ne možemo ni korak nazad, ali ni napred… 

Borite se za svoju ličnu slobodu, ne dozvolite da vas neki lažni srebrnjaci i krivo opravdane norme uguše, borite se za život. Za kraj bih rekao samo da mi ni u kom slučaju nije žao što sam sve ove godine protraćio na tako neozbiljnu stvar kao što je rokenrol, i mislim da poštenije i iskrenije nisam mogao da potrošim sve te godine“




Foto: Printscreen Youtube/EKV Official


Jedina žena u bendu i bliska prijateljica Milana, Margita Magi Stefanović, bila je među poslednjima s kojima je Milan razgovarao. Lidija, bliska prijateljica Magi, svedočila je o tome koliko je Milanova smrt uticala na nju. Iako je Magi već prošla kroz mnoge gubitke, uključujući smrt roditelja i mnogih prijatelja, Milanova smrt ju je potpuno uzdrmala. Dan pre nego što je Milan preminuo, 4. novembra 1994, Magi je bila u svom stanu na Slaviji.

Telefon je zazvonio, a Milanova mama Danica vapila je: "Molim te, možeš li doći? Milan te želi videti." Magi je brzo pozvala taksi i odjurila do stana Mladenovića na Novom Beogradu. Kada je stigla, zatekla je Milana kako leži u krevetu. Prostorija je bila prigušeno osvetljena.

"Nemoj da plačeš, sve smo ovo znali", rekao je Milan. Zatražio je da stavi glavu u krilo kod Margite i da ga mazi po glavi. 

To su često radili. Milan bi zaspao u njenom krilu. Ostala je sama s njim nekoliko sati. Kada se rastajala od njega, rekla mu je: "Vidimo se sutra." Nije dobila odgovor, samo ju je nežno pogledao. Sutra je preminuo", ispričala je Lidija Nikolić, autor knjige "Osećanja. O. Sećanja" o Margiti i njena bliska prijateljica, a preneo portal Nadlanu.







Govorilo se da je na Milanovoj sahrani bio prisutan "ceo Beograd", a frontmen grupe "Partibrejkersi", Zoran Kostić Cane, održao je govor i poručio "Vidimo se svi":


"Ja tebi čitam zadnje slovo. Ja tebi. A ko meni? Sada si otišao da bi se negde rodio. Zvuk, snaga i energija. Ti se čuješ sad. Rastanak je i ponovni sastanak, puno ljubavi je zauvek otišlo sa tobom. To što se sada ne vidimo, ne znači da nismo zajedno. Ovde su ljudi da te isprate. Tvoji ljudi. Dečak iz vode purpurnim dubinama stvarne muzike. 


Neka bude lepo, neka bude istinito, neka se čuje. Samo jedan put vodi do pravde, kao što su i sve reči bile na tvojoj strani. I vetar i zemlja. Neka ovo bude dosta, neka ovo bude sa merom. Vidimo se svi", naveo je Cane, piše "Blic".

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>