Region

Svet

Teya Dora peva sa bolom, njen otac nije doživeo da se raduje uspehu!

Teya Dora peva sa bolom pesmu "Džanum" jer njen otac nije doživeo da se raduje uspehu koji je postigla. Uvek je preplave emocije jer zna da bi otac bio ponosan da može da je vidi.

Teya Dora peva sa bolom, njen otac nije doživeo da se raduje uspehu! Foto: Printscreen Youtube/Teya Dora




Naša predstavnica Teya Dora je nastupila sa pesmom "Ramonda" u prvoj polufinalnoj večeri Evrovizije u Malmeu. Njen nezaboravan nastup i izvanredan glas su oduševili publiku i bili su dovoljni da je odvedu direktno u veliko finale koje će se održati u subotu, 11. maja.

Pre Evrovizije, već je osvojila srca publike širom sveta pesmom "Džanum", koja je postala globalni hit. Ova pevačica je postala predmet velike pažnje javnosti, iako se malo zna o njenom privatnom životu. Jedna od činjenica koja je iznenadila mnoge je njena starost - Teya Dora ima 32 godine, iako su mnogi pretpostavljali da je znatno mlađa, s obzirom na njen izgled i energiju. Rođena je 1992. godine.


Teodora je završila muzičku školu u Beogradu, nakon čega je dobila stipendiju za koledž u Bostonu, gde je studirala pevanje. Posle završetka studija, boravila je neko vreme u Njujorku, gde je nastavila da razvija svoj talenat. Međutim, njen uspon ka široj slavi se desio tek nakon povratka u Srbiju.

Prvo se fokusirala na komponovanje muzike, stvarajući hitove za poznate domaće izvođače kao što su Nataša Bekvalac, Nikolija, Anastasija Ražnatović, Jovana Nikolić i drugi. Njeni radovi su postali popularni i doneli su joj priznanje u muzičkoj industriji.





Njen život je obeležila velika tragedija, koja je inspirisala pesmu "Džanum" koja dira pravo u srce. Pesma je posvećena njenom pokojnom ocu, koji je preminuo 2021. godine, i svaki put kada je peva, Teya Dora se preplavi emocijama. Uvek je izvodi sa posebnom snagom i drhtavim glasom, izjavljujući: 

"Znam da bi tata bio ponosan da je doživeo da me vidi sad baš ovde".

U više intervjua naglasila je da joj je izuzetno teško da izvodi pesmu "Džanum" jer je podseća na bol zbog gubitka oca i činjenicu da nije prisutan da proslavi njene uspehe. Svaki put kada je peva, misli na svog oca i suze joj naviru same od sebe. Njena majka, Jasna Jojić, je novinarka, često viđena u javnosti, a nedavno su se pojavile informacije o njenom suprugu Draganu iz jednog intervjua.

Poznat kao Gandra, bio je slikar i grafički dizajner, poznat po svojim logotipima za institucije kao što su Muzej rudarstva i metalurgije i Muzička škola, ali i po izložbama karikatura i fantastičnim ilustracijama. Pesma "Džanum", svetski hit, prevedena je na 189 jezika, a mnogi postovi na društvenim mrežama posvećeni su upravo toj pesmi.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/mondo


>