Recepti

Ljubav

Kreativno farbanje: Mramorna vaskršnja jaja! (VIDEO)

Kako napraviti mramorna vaskršnja jaja: Jednostavan i kreativan vodič za bojenje jaja sa jedinstvenim mramornim uzorcima. Savršeno za Vaskrs!

Kreativno farbanje: Mramorna vaskršnja jaja! (VIDEO) Foto: Printscreen Youtube/SOS Kitchen

Otkrijte jednostavan i zabavan način za pravljenje mramornih vaskršnjih jaja. Ovaj vodič korak po korak vam pokazuje kako da koristite aluminijumsku foliju, vatu i jestive boje za stvaranje jedinstvenih mramornih uzoraka na vašim vaskršnjim jajima. Potrebno za farbanje jaja:

Aluminijumska folija
Vata
Tanko uže
Jaja
Jestive boje za kolače i kekse
Voda
Biljno ulje
Foto: Printscreen Youtube/SOS KitchenKako se dobijaju mramorna vaskršnja jaja:
Odsecite male komade aluminijumske folije dovoljno velike da umotate svako jaje. Uzmite komade vate i na nju ređajte komade užeta obojene u željenu boju, dajte mašti na volju ili uradite baš onako kako je prikazano u video klipu. Obavijte jaja vatom, a zatim čvrsto umotajte svako jaje aluminijumskom folijom, osiguravajući da nema praznina ili labavih krajeva.Pažljivo potopite svako umotano jaje u posude sa vodom, osiguravajući da su potpuno pokrivena. Ostavite jaja da se skuvaju na jakoj vatri, kad proključa smanjite temperaturu i kuvajte još 12 minuta.

Lagano odmotajte jaja kada se ohlade od pamučne vune i aluminijumske folije da otkrijete mramorne uzorke koje je stvorio proces bojenja. Kada su odmotana, vaša lepo obojena vaskršnja jaja spremna su da se prikažu kao dekorativni ukrasi ili da uživate u ukusnom zalogaju.

Zapamtite da pažljivo rukujete jajima tokom procesa bojenja kako biste izbegli pucanje ili oštećenje. Zabavite se i budite kreativni sa različitim kombinacijama boja i uzoraka i nema sumnje da ćete biti zadovoljni ovim mramornim jajima, a ako želite da osigurate da vam crvena jaja budu stvarno crvena, onda pogledajte OVDE. Takođe možete dobiti "Kosmićka jaja" na OVAJ NAČIN.

 

Šarena jaja za Vaskrs na jednostavan način!Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>