Ostalo

Sme�no

Ovo je prava svrha: Da li znate čemu služi mali džep na farmerkama?

Često se susrećemo sa mnogim modelima farmerki koji sadrže mali džep, a većina ljudi ga smatra samo dekorativnim detaljem bez praktične svrhe. Ipak, istina je malo drugačija. 

Ovo je prava svrha: Da li znate čemu služi mali džep na farmerkama? Foto: PexelsDanašnji modni svet ne može se zamisliti bez farmerki, koje su postale nezaobilazan komad garderobe kako za muškarce tako i za žene. Njihova univerzalnost omogućava kombinovanje od neformalnog do elegantnog stila, čineći ih osnovom mnogih odevnih kombinacija.

Iako su farmerke danas neodvojivi deo modnog sveta, put do njihovog globalnog prihvatanja nije bio lak. Kada je džins stigao u Evropu, bio je daleko od popularnosti. Smatran je simbolom buntovništva i dekadencije, te nije odmah našao svoje mesto u evropskoj modnoj sceni. Međutim, sa probojem vestern filmova, džins je doživeo preporod i postao je tražen komad odeće.


Foto: Pixabay

Jedan od intrigantnih detalja na farmerkama su mali prednji džepovi. Često se postavlja pitanje, čemu oni zapravo služe? Iako se čini suvišnim za čuvanje sitnica, poput novčića ili ključeva, i više nije prilagođen za nošenje mobilnih telefona, postoji zanimljiva priča koju krije kompanija "Levi Strauss", poznati proizvođač džinsa.
U 19. veku, ovaj mali džep imao je sasvim drugu namenu - bio je dizajniran za džepne satove koji su u to vreme bili veoma popularni. Ovi džepovi potiču iz perioda kada su se prve "leviske" pojavile, davne 1879. godine. Iako danas ta funkcija možda izgleda arhaično, ona nosi sa sobom deo istorije džinsa i njegovog putovanja kroz vreme i modu.

Slične vesti: ​Cvetaće do kasne jeseni: Ove biljke treba zasaditi u aprilu!

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>