Recepti

Ljubav

Farbanje vaskršnjih jaja prirodnim bojama! (VIDEO)

Farbanje vaskršnjih jaja prirodnim bojama, pored toga što je zdravije od industrijskih boja i izgleda lepše i prirodnije. Boje su intenzivne i lepe. Koriste se ljuske crvenog luka, ljuske žutog luka, glavica ljubičastog kupusa i malo sirćeta u svakom loncu sa bojom.

Farbanje vaskršnjih jaja prirodnim bojama! (VIDEO) Foto: Printscreen Youtube/Awoodennest




Na blogu "Awoodennest" pronašli smo savršen način za farbanje jaja, a kako se Vaskrs bliži vreme je da napravimo plan i nađemo nove ideje. Ovde ćete saznati kako da dobijete ovako intenzivne, a prirodne boje za vaskršnja jaja.



"Za farbanje ovih jaja koristila sam ljuske žutog luka, ljuske crvenog luka, ljubičasti kupus i belo destilovano sirće. To je sve! Iako, da budem potpuno iskrena, dodala bih i kurkumu da sam je pronašla u svojoj ostavi." - kaže ova žena.


Koristila je isti metod za pripremu sve tri boje: pokrijte biljni materijal vodom, dodajte malo belog destilovanog sirćeta kako biste postigli konzistentan pH, i zatim proključajte i krčkajte 30 minuta dok voda ne upije boju.



Potrebna su nekuvana tamnija jaja. Imajte na umu da će rezultati boje biti svetliji ako koristite bela jaja.

"Pažljivo sam kašikom spuštala jaja u kipuće boje zajedno sa biljnim materijalom, i kuvala ih 10 minuta dok nisu skuvana. Zatim sam isključila vatru i pustila ih da se ohlade oko 30 minuta pre nego što sam ih izvadila." - objašnjava u video snimku.

 

Kako se neguju muškatle? Šta je potrebno ovoj biljci da cveta u punom sjaju?





Foto: Printscreen Youtube/Awoodennest


Napominje da je ovoga puta odlučila da zadrži biljni materijal u boji jer je mislila da bi mogao dodati neku interesantnu teksturu ljusci jajeta, "ali sledeći put bih ga svakako procedila. Iako je stvorio teksturu, izgled nije bio nameran, pa bih radije imala jednobojna jaja."- objašnjava ona i dodaje:


"Nakon što sam izvadila jaja, primetila sam da su jaja obojena u kupusovom i ljuske crvenog luka bila bogata bojom, dok su jaja obojena u ljuske žutog luka poprimila suptilnu ljubičastu nijansu. Dok su se jaja sušila, delovi ljubičaste boje postali su plavi, što sam smatrala interesantnim.





Foto: Printscreen Youtube/Awoodennest


Mogla sam tada stati i ostaviti ih takve kakvi su, ali sam odlučila da ih stavim u tegle i pustim ih da prenoće u svojim odgovarajućim bojama kako bih videla da li će boja nastaviti da se intenzivira. I dok su se jaja obojena žutim i crvenim lukom nastavila lepo produbljivati u boji, jaja obojena kupusom su ona koja su me potpuno oduševila. Prešla su iz svetle, jedva primetne ljubičaste boje u intenzivno plavu."

Pogledajte transformaciju u videu ispod.



 

Farbanje Vaskršnjih jaja u crvenu boju! Osigurajte da boja uspe (RECEPT)

Farbanje jaja za Vaskrs u najlepšu narandžastu boju! (RECEPT)


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>