Recepti

Ljubav

Đurđevdanski slavski kolač sa tačnim merama! (RECEPT)

Bliži se Đurđevdan, pa domaćice koje slave uveliko razmišljaju o pripremama za taj dan. Ovo je Đurđevdanski, slavski kolač sa tačnim merama i jednostavan za napraviti. Ni početnici neće imati problema ako prate recept.

Đurđevdanski slavski kolač sa tačnim merama! (RECEPT) Foto: Printscreen Youtube/Aurorina kuhinja





Obzirom da se ove godine Đurđevdan pada na drugi dan Vaskrsa, za one koji slave ovu slavu,a posebno za domaćice biće dosta posla. Neka bar slavski kolač bude jednostavan za pripremu. Evo šta će vam biti potrebno:


1 kg mekog brašna tipa 400
500 ml vode
120 ml ulja
1 mala posuda soli
1 kesica šećera
20 g svežeg kvasca
1/2 kašičice praška za pecivo




Priprema slavskog kolača:


Ovaj kolač je po sastojcima postan ali vi ga slobodno na kraju možete premazati žumancima jer Đurđevdan pada u mrsne dane. Takođe umesto vode možete koristiti mleko.

Za početak izmrvite kvasac u nekoj posudici i dodajte šećer, zatim malo mlake (vode) od onih 500 ml. Promešajte i ostavite da nadođe.

U brašno dodajte pola kašičice praška za pecivo i izmešajte.

Kvasac koji ste istopio sipajte u vanglu, dodajte ulje i dodajte ostatak mleka ili vode. Mešajte i lagano dodajte brašno. Kada ste dodali određenu količinu brašna, dodajte i so i nastavite da mešate i mesite kao što je pokazano u video snimku.

Testo je zaista mekano i lepo, a razlog tome je i način mešenja.

Ostavite testo da naraste, pokrijte ga prozirnom folijom. Kolač se peče na starinski način, kako u naše bake pekle u šerpi. Tako pečen kolač biće ravnomeran svuda i nećete imati nikakvih problema. Naravno šerpu treba podmazati i posuti brašnom, da bi kolač lakše izašao kada je pečen.

Slavski kolač se peče oko 45 minuta, a vi ga možete ukrasiti po vašoj želji, belim ukrasima ili jednostavno, testom koje ste ostavili od kolača.

 

Farbanje jaja za Vaskrs u najlepšu narandžastu boju! (RECEPT)




Detalje pripreme Đurđevdanskog, slavskog kolača pogledajte u video snimku:



 
 

Nestorović: Beli luk je lekovit ali možete ga aktivirati na jedan način!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>