Style

Ljubav

Evo kada će se dogoditi potpuno pomračenje SUNCA: Trajaće samo četiri i po minuta!

Spremite se za spektakularan prirodni događaj! Potpuno pomračenje Sunca, što označava savršeno poravnanje Zemlje, Meseca i Sunca, dogodiće se 8. aprila, pružajući nezaboravan prizor koji će biti vidljiv iz odabranih lokacija poput Kanade, Meksika i Sjedinjenih Američkih Država. Ovaj jedinstveni prizor na nebu će trajati četiri i po minuta.

Evo kada će se dogoditi potpuno pomračenje SUNCA: Trajaće samo četiri i po minuta! Foto: Pexels



Svi zainteresovani će moći da prate ovo pomračenje i putem online stream-a na veb stranici i "YouTube" kanalu američke Nacionalne vazduhoplovne i svemirske administracije (NASA), što će omogućiti globalnu publiku da uživa u ovom fenomenu, prenosi Skaj Njuz.

U poređenju sa delimičnim pomračenjem, potpuno pomračenje Sunca stvara atmosferu sumraka i omogućava posmatranje korone Sunca, svetle bele atmosfere koja okružuje Sunce.

Profesor astrofizike na Univerzitetu Oksford, Kris Lintot, izjavio je: "Potpuno pomračenje Sunca je jedan od najlepših prizora u prirodi i možda je retko bilo gde u galaksiji." Naučnici iz NASA-e su posebno uzbuđeni zbog mogućnosti novih otkrića o koroni Sunca tokom ovog događaja, što će možda biti moguće putem istraživačkih aviona koji će biti poslati na visinu od oko 15 kilometara tokom pomračenja.

Korona Sunca je i dalje misterija za naučnike, budući da je stotine puta toplija od površine Sunca i izvor je solarnih vetrova. Očekuje se da će stotine građana učestvovati u posmatranju ovog fenomena, prateći stišavanje ptica i drugih životinja, pad temperature na Zemlji i moguće efekte na komunikacijske kanale.

Ovo pomračenje je posebno neobično jer će biti vidljivo u državi Ilinois drugi put u samo sedam godina, što predstavlja retku priliku za stanovnike ove oblasti da uživaju u ovom čudesnom prirodnom događaju. Ne propustite priliku da budete svedoci ovog spektakularnog događaja koji nam priroda pruža!

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com/rt.rs

Povezane vesti:


>