Recepti

Ljubav

Posna enčilada! Ukusan ručak za celu porodicu! (RECEPT)

Post je počeo, trebaju nam nove ideje i novi recepti! Meksički klasik je danas na meniju, posna enčilada, kao ukusan ručak za celu porodicu! 

Posna enčilada! Ukusan ručak za celu porodicu! (RECEPT) Svet Plus






Evo šta nam je potrebno da bi smo pripremili ukusan ručak za celu porodicu:



2 crvene ili žute paprike
1 konzerva kukuruza (400 grama)
maslinovo ulje
400g konzerva crnog pasulja
½ kašičice mlevenog kumina
6 mladih lukova
1 sveža crvena ljuta papričica
1 vezica svežeg korijandera, (30g) može i u zrnu (mleven pola kašičice)
1 limeta (može limun)
2 čena belog luka
400g konzerva kvalitetnih šljivastih paradajza
8 malih kukuruznih tortilja
70 g biljnog kačkavalja
40 g biljnog feta sira


 

Posna pita sa pečurkama na vodi! (RECEPT)








Priprema posne enčilade:



Uključite rernu na 200°C. Stavite tiganj na rešetku na jaku vatru da se zagreje do dima. Paprike grilujte 8 do 10 minuta, ili dok ne dobiju šare i ne izgore, povremeno okrećući. Sklonite ih na tanjir da se ohlade.


Zagrejte 1 kašiku ulja na srednjoj vatri na tiganju. Dodajte crni pasulj, umešajte kumin i pržite 4 do 5 minuta, ili dok ne postane hrskav, povremeno mešajući. Ubacite zrna kukuruza i paprike naseckajte na kockice veličine 1,5 cm. Ostavite sa strane 1 kašiku kukuruza, dodajte paprike i crni pasulj u veliku činiju.


Očistite, sitno iseckajte i dodajte mladi luk, ostavljajući malo za garniranje sa strane. Očistite, sitno iseckajte i dodajte čili papričicu. Otkinite i dodajte veći deo listova korijandera ili pospite mlevenim korijanderom.

Iscedite sok od limete i dobro začinite morskom solju i crnim biberom.


Obrišite tiganj kuhinjskim papirom, zatim vratite na srednju vatru sa 1 kašikom ulja. Oljuštite i sitno iseckajte beli luk, zatim dodajte u tiganj na 1 minut.

Umešajte paradajz i ½ konzerve tople vode, razbijajući paradajz sa zadnjom stranom drvene kašike. Pustite da provri, smanjite vatru na srednje-nisku i krčkajte 5 minuta, ili dok se ne zgusne i ne redukuje.


Začinite po ukusu, pažljivo prenesite u blender i blendajte dok ne postane glatko.


Podelite smešu povrća između 8 kukuruznih tortilja i urolajte ih. Poređajte ih u tepsiju (oko 20cm x 30cm) tako da budu zbijeni, sa krajevima tortilja spuštenim na dole.


Prelijte preko paradajz sos, grubo izrendajte posni kačkavalj na vrh i pospite biljnom fetom. Pokapajte sa malo ulja, zatim stavite u vrelu rernu 25 minuta, ili dok ne bude mehurasto i zlatno.

Poslužite posuto sa onim kukuruzom koji ste ostavili sa strane, mladim lukom i listovima korijandera. Ukusno uz hrskavu zelenu salatu!


Prijatno!

Čitajte najnovije Google vesti OVDE

Ideje za pripremu POSNE HRANE.




Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>