Recepti

Ljubav

Sočna krompir salata! Možete je koristiti imkao glavno jelo! (RECEPT)

Ovo je recept za sočnu krompir salatu koju možete koristiti i kao glavno jelo, odnosno ručak ili večeru jer je veoma zasitna, a mogu joj se dodavati razne namirnice pred posluživanje!

Sočna krompir salata! Možete je koristiti imkao glavno jelo! (RECEPT) Ilustracija




Recept za ovu krompir salatu će vam možda biti preobilan kada su količine namirnica u pitanju, pa vi prepolovite ili napravite i manje ako vama tako odgovara, a evo šta vam je potrebno:


2 kg krompira
3 komada celera
5 glavica luka
2 kuvana jaja
2 kašike jabukovog sirćeta
šolja majoneza ili grčkog jogurta (šta više volite)
biber, so
kiseli krastavčići jedna tegla.










Priprema sočne salate od krompira:

U lonac vode gde ste dodali sirće, so i biber skuvajte krompir pa ga ocedite. Dok je još vruć oljuštite ga i isecite na željene komade (kockice, krugove i slično).

Kuvana jaja isecite i pimešajte sa seckanim celerom i lukom. Zatim tome dodajte seckane krastavčiće i iseckani krompir. nakon toga ide majonez ili grčki jogurt (može i mešavina). Promešajte pa ako je potrebno dodajte još soli i sve ostale začine po vašoj želji. Salatu ostaviti na hlađenje.


Kada budete konzumirali salatu, možete odvojiti deo (pošto je količina velika) pa u njega dodati tunjevinu. Ostatak salate vratite u frižider do sledećeg obroka koji takođe možete obogatiti tunjevinom ili sitno sečenom šunkom ili pečenicom.



Prijatno!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>