Zdravlje

Ljubav

Stručnjaci upozoravaju! Kokosovo ulje je smrt za srce!

Stručnjaci upozoravaju da je kokosovo ulje smrt za srce! Dobro je za vašu kožu i kosu ali za vaš organizam nikako!

Stručnjaci upozoravaju! Kokosovo ulje je smrt za srce! Svet Plus

Brz pregled online izvora otkriva članke koji preporučuju kokosovo ulje za različite stvari, od poboljšanja kognitivnih funkcija do unapređenja kardiovaskularnog zdravlja. 

Međutim, stručnjaci iz Medicinskog Centra Mejo ističu potrebu za oprezom, posebno kad je reč o kokosovom ulju i vašem srcu.

"Dobar je za vašu kožu, ali nije prijatelj vašeg organizma."

Kardiolog dr. Stiven Kopecki naglašava da kokosovo ulje nije preporučljivo za očuvanje zdravlja srca jer doprinosi povećanju nivoa lošeg holesterola:

 "Pre četiri decenije, sprovedeno je istraživanje koje je proučavalo efekte putera, masti, goveđeg i kokosovog ulja. Koja od ovih namirnica je rezultirala najvišim povećanjem lošeg holesterola? Da, pogodili ste, bilo je to kokosovo ulje." 

Kako je moguće da biljna mast bude gora od životinjske?

"Svesni smo da je kokosovo ulje izuzetno zasićena mast. Iako potiče iz biljnog izvora, važno je napomenuti da ništa što raste iz zemlje ne sadrži holesterol. Ovo je zasićena mast koja se metabolizuje u holesterol."

Doktor Kopecki savetuje da je konzumiranje kokosove vode u redu, kao i dodavanje povremenih kokosovih pahuljica u salate ili deserte. Međutim, upozorava da se izbegava samostalna konzumacija kokosovog ulja: 

"Nemojte ga jesti. To zaista podiže nivo lošeg holesterola u vašem organizmu." 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>