Svet

Region

HBO zamenio Miloša Bikovića: Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja!

HBO zamenio Miloša Bikovića u seriji "White Lotus"! Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, kaže glumac i dodaje da se neće poklanjati narativu koji ugrožava njegov integritet.

HBO zamenio Miloša Bikovića: Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja! Screenshoot/Instagram




Reakcija Miloša Bikovića na odluku HBO da ga zameni kada je u pitanju serija "White Lotus" je sledeća i prenosimo je u celosti:


"Odrastao sam u zemlji razorenoj ratom. Kada sam imao 11 godina, dane i noći sam provodio u skloništu, dok je bombardovana moja zemlja i moj rodni grad. Takvu pustoš nikad nikome ne bih poželeo.

 

Svakim danom je sve više sukoba svuda u celom svetu. Svaki od njih je različit. I svaki od njih je strašan. Voleo bih da svi oni prestanu i da pobedi princip ljubavi.

 





Danas se protiv mene vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode. Rezultat takvog narativa je trijumf besmisla i poraz umetnosti.

 






Počastvovan sam što sam izbaran da budem deo White Lotus-a, TV serije koju veoma uvažavam, i uz kolege koje izuzetno poštujem. Ipak, moje učešće u njoj nije moguće iz razloga koji su van domena kulture, i ja se neću poklanjati narativu koji ugrožava moj integritet.

 

Želim da se zahvalim svima koji su bili uz mene, a mojim kolegama želim veliki uspeh u novoj sezoni. Uprkos svemu, ja i dalje verujem da umetnost leči i da može da ujedini čovečanstvo. Stoga će moja uverenja i moja posvećenost umetnosti ostati nepromenjeni." - završava Miloš Biković.






Podsećanja radi, glumac Miloš Biković našao se na udaru Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, koje ga je nazvalo "Putinovim glumcem" i optužilo da podržava genocid i krši međunarodno pravo. Takođe, prozvali su i HBO zbog odluke da izbaci srpskog glumca iz treće sezone hit serije "Beli lotus".









Ovim povodom se sada oglasila i njegova izabranica, Ivana Malić, koja mu je nedavno rodila sina.

Naime, Ivana je u svojoj objavi na društvenoj mreži Instagram izrazila žaljenje zbog poteza pomenute produkcije.

- Čini se da se američke kompanije plaše da stanu iza svojih odluka. Žao mi je zbog vas HBO - napisala je Bikovićeva izabranica.


Kritičar Dimitrije Vojnov je na mreži Iks prokomentarisao:

"Dinar ukinut i na HBO. Zanimljivo je da Miloš Biković ne gubi PR bitku. Ni vesti o otpuštanju ne uspevaju da objasne gde se on u ovom ratu konkretno ogrešio što je vrlo značajno. Pritom uspeva da iznese i svoju izjavu u svetske medije. Nešto dobro u svemu što je loše." - napisao je on.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>