Recepti

Ljubav

Červiš, zaboravljeno staro jelo! (RECEPT)

Červiš, zaboravljeno staro jelo, a neki ga zovu i ajmokac, ipak postoji razlika između ova dva jela. Piletina u sosu od belog luka je naša današnja ideja za ručak.

Červiš, zaboravljeno staro jelo! (RECEPT) Screenshoot/Youtube




Ajmokac i červiš jesu slična jela ali postoji razlika u gustini sosa. Zapravo červiš je gušći, a evo šta vam je potrebno da ga pripremite:

1 pilece grudi
1 batak sa karabatakom
5 čena belog luka
3 do 5 kašika brašna
1l vode
so po ukusu
biber po ukus










PRIPREMA:


U litri vode skuvati pileće meso. Kada se piletina skuvala izvadite je iz supe i ostavite da se piletina malo prohladi. Bujon ne bacajte jer ćete ga kasnije koristiti.

Kada se meso dovoljno prohladilo ustitnite ga ali ne koristite nož ili bila koja druga pomagala već ruke, jer je potrebno cepkano, vlaknasto meso.

Kada ste meso iscepkali, treba isitniti beli luk. 

Belu luk je sastojak koji nikako nemojte izostavljati. Kada ste luk propržili u ulju, u njega dodajte 2 kašike brašna i sve zajedno pržite u ulju.

Kada je sve spremno, dodajte pileći bujon i sve zajedno mešajte dok ne dobijete gustu smesu. Dodajte so i biber po ukusu. Za odgovarajuću gustinu dodajte još brašna. Kada se postigne gustina, dodajte cepkanu piletina.


Prijatno!


Za červiš se smatra da je recept sa Bliskog Istoka, u Šumadiji je njihovo tradicionalno jelo, dok se naziv ajmokac najčešće koristi na jugu Srbije.



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>