Ostalo

Sme�no

Danas su Sveti Vrači Kozma i Damjan! Dar su dobili od Boga! (VIDEO)

Danas su Sveti Vrači Kozma i Damjan, a dar su po verovanju dobili od Boga! Ljude su lečili besplatno, zbog zapovesti koju im je Bog dao, čime su dobili naziv besrebrenici. 

Danas su Sveti Vrači Kozma i Damjan! Dar su dobili od Boga! (VIDEO) Screenshoot/Youtube






Danas se Srpska pravoslavna crkva i vernici dive Svetim Vračima, Kozmi i Damjanu, u duhu kreativnosti i zahvalnosti prema ovim isceliteljskim dušama. Legenda kaže da su ovi braća, vračevi i lekari, bili pravi čarobnjaci zdravlja, darovani od samog Boga. 

Nisu tražili ni dinar za svoje čarolije, što ih je učinilo pravim besrebrenicima, jer su verovali da je ljubav prema Isusu Hristu jedina valuta koja stvarno vredi.

Porodice širom zemlje obeležavaju ovaj dan kao svoju porodičnu fiestu, a posebno se raduju lekari, jer su ovi svetitelji nekako postali zaštitnici medicine. 
 

Sarma na najbolji način! Stari recept koji će vas oduševiti!








Kozma i Damjan, anđeli u belim mantilima, čuvari zdravlja i blagostanja.

Priče kažu da su ova dva čuda rođena u srcu starog Rima, u porodici koja je učila o Isusu dok su još pelene nosili. Selo pored Rima bilo je njihova radionica čuda, gde su ne samo ljudima, već i životinjama pružali dozu ljubavi i isceljenja. Oni su bili misionari bez granica, šireći reč Hristovu među ljudima koje su susretali, tražeći jedino veru u Isusa Hrista kao "naknadu".

Kad je rimski car Karin čuo za ove iscelitelje, poslao je svoje vojnike da ih uhvate. Ali, umesto da ih strpa u tamnicu, Kozma i Damjan su otišli korak dalje - izlečili su samog cara! Kao pravi čarobnjaci zdravlja, oslobodili su se i nastavili svoju misiju.











Da pokažu svoju čvrstoću u odbijanju novca za svoje isceliteljske čarolije, postoji i zanimljiva priča.

Kada je Damjan uzimao tri jaja od jedne žene nakon izlečenja, ne znajući da je to učinio zbog zakletve koju mu je dala, Kozma se stvarno naljutio. Naredio je da ga ne sahrane pored njega kad za to dođe vreme. Ali, na kraju, ljubav ih je ponovo spojila u grobu u mestu Feremanu. 

Ovo je priča o ljubavi, veri i čudima, koja živi kroz vekove.




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>