Ostalo

Sme�no

Da li znate šta sve čisti aceton? Iznenadićete se!

Da li znate šta sve čisti aceton koji koristite samo kako bi skinule lak sa noktiju? Iznenadićete se! Skida kamenac i čisti pločice bolje od svega što smo do sada isprobali!

Da li znate šta sve čisti aceton? Iznenadićete se! Svet Plus






Aceton uklanja mastilo sa odeće!


Ukoliko je olovka recimo bila u prednjem džepu i mastilo je iscurilo, ne treba odmah da bacite košulju. Fleku možete obrisati tečnošću na bazi acetona i ona će se skinuti. Na kraju samo operite celu košulji.





Aceton može i da očisti tastaturu!

Dosta toga se nakuplja u tastaturi, čestice prašine, nekada čak i mrvice hrane, pepeo cigareta i slično... Nije u pitanju samo izgledu tastature, već i njene funkcije. 

Tečnost na bazi acetona će pomoći u čišćenju. Možete koristiti pamučnu podlogu i četkicu za zube, kako je vama lakše.










Česma ili slavina će zablistati uz pomoć acetona!

Posle kupanja, naslage ostaju na slavinama i na glavi tuša. Aceton za nokte možete naneti na sunđer i prebrisati ove površine. Ovo će se osloboditi naslaga i mrlja.



Mrlje na pločicama takođe rešava aceton!

Ukoliko se na podu ( pločicama) , na primer, u kuhinji pojave mrlje i ne obrišu se odmah, onda se mogu ukloniti vatom i sredstvom za uklanjanje laka za nokte. Posle čišćenja, pločice isperite sapunom, zatim vodom i obrišite čistim ubrusima. NAPOMENA: Ovo ne treba koristiti na drvenim podovima jer se može oštetiti.






Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>