Zdravlje

Ljubav

Hormon sreće aktivirajte ovim srećnim napitkom od kafe! (RECEPT)

Hormon sreće aktivirajte ovim "srećnim napitkom" od kafe! Jednostavno je za pripremu, samo treba dodati jedan začin i u tome je cela tajna!

Hormon sreće aktivirajte ovim srećnim napitkom od kafe! (RECEPT) Svet Plus





Kafa i biber, neobična, ali možda i sjajna kombinacija! 


Kafa ima stimulativna svojstva, podstiče proizvodnju adrenalina i dopamina, a oni su poznati kao "hormoni sreće".Pomažu nam da se osećamo budnima, srećnima i fokusiranima. Sa druge strane, biber sadrži supstancu po imenu piperin koja može uticati na lučenje endorfina, još jednog hormona koji nas čini srećnima.

Kombinacija ova dva sastojka može stvoriti zanimljivu sinergiju. Kafa nam pruža energiju i poboljšava fokus, dok biber doprinosi osećaju sreće i zadovoljstva. Naravno, važno je ne preterivati, jer prekomerna količina kofeina može izazvati nesanicu, dok preterana upotreba bibera može iritirati stomak.

Ukratko, uživajte u ovoj neobičnoj kombinaciji, ali s merom. Ko zna, možda ova "kofeinsko-biberska terapija" postane vaša nova omiljena rutina za podizanje raspoloženja!
 

Recept iz starog kuvara! Torta sa kremom od kafe!










Potrebno za napitak sreće:

četiri kašičice mlevene kafe,

pola kašičice mlevenog bibera








Da bi ukus bio bolji dodajte još:

prstohvat cimeta, muskatni oraščić po ukusu.





Priprema napitka:

Pomešajte sve sastojke, prelijte sa količinom vode koju obično stavljate na 4 kašičice kafe i kuvajte dok se ne pojavi pena.
 

Kafa je da se popije, a talog može da posluži i to veoma korisno!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>