Region

Svet

Veče sevdalinki na Kolarcu 29.novembra u 20 časova!

Ljubitelji sevdalinki mogu da uživaju u nezaboravnoj noći ispunjenoj sevdahom i ljubavlju prema tradiciji na Kolarcu 29. novembra 2023. godine u 20 časova. Na emotivno putovanje kroz najlepše sevdalinke i ljubavne pesme će vas povesti Nedeljko Bilkić Elvira Rahić, Ana Bekuta, Esad Kovačević, Zekija Suman, Marija Šestić, Alma Subašić, Ringo Hamidović Šejla Grgić, Pavao Anić.

Veče sevdalinki na Kolarcu 29.novembra u 20 časova! Foto: Promo






Ove fenomenalne vokalne interpretatore, na sceni će pratiti jedinstveni i već legendarni Orkestar maestra Dinka Mujanovića. Publika i ljubitelji sevdaha, kao i prethodnih godina, moći će da uživaju u „evergrinima“ sevdaha kao što su: Žute duje, Tebi majko, Misli lete, Emina, Ne klepeći nanulama, Čudna jada od Mostar grada , Lijepi li su mostarski dućani, Moj dilbere, Pao snijeg na behar, Kad sam išao na Bembašu, Vino piju vijeka Sarajlije…..

 

“Sevdalinka je formirla moj muzički ukus, jako volim sevdalinku. Odrasla sam u kući u kojoj se sevdalinka svirala i pevala, moj pokojni otac je svirao frulu, tako da je meni sevdalinka u genima. Radujem se ovom koncertu, konačno sam uspela da se priključim kolegama koji tradicionalno nastupaju u ovom lepom projektu. Zanimljivo je da nisam nikad pevala pesme koje ću izvesti u okviru ove muzičke svečanosti i to je još jedan razlog više za radost. “ izjavila je Ana Bekuta.

 

“ Zadovoljtsvo mi je da ponovo učestvujem u tradicionlnim koncertima Veče sevdalinki. To je lep događaj, publika nas uvek prati, oduševljeni su. Uživaćemo u univerzalnoj muzici koja govori o patnji u ljubavi. Drago mi je da sevdalinka opstaje, što se neguje, što se čuva. Dođite da uživamo zajedno” poručio je Nedeljko Bilkić

 

Tokom svih ovih godina u projektu „Sevdah u Lisinskom“ pevale su zvezde poput Nedžada Salkovića, Hanke Paldum, Halida Bešlića, Harija Mata Harija, Željka Bebeka, Harisa Džinovića, Merime Njegomir,  Enesa Begovića…

 

Sevdalinka je gradska ljubavna pesma koja predstavlja jedinstven muzički izraz u Bosni i Hercegovini, koja se može pohvaliti svojom dugom i bogatom tradicijom. Po svojoj strukturi i načinu izvođenja sevdalinke su složene pesme pune emocija, a sama reč potiče od arapske reči „savda“ što znači „crna žuč“, dok u bosanskom jeziku termin „sevdah“ dobija značenje čežnja, ljubavni žar i ljubavne tuge. 

 

Ako želite uživati u interpretaciji istaknutih izvođača sevdaha i sevdalinki i osetiti svu lepotu bosanskih, tradicionalnih i urbanih ljubavnih pesama karte možete kupiti na biletarnici Kolarca ili na Ticket.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>