Zdravlje

Ljubav

Migrena: Uzroci, simptomi i kako naći olakšanje!

Migrena nije samo glavobolja, to je poput neželjenog gosta koji dolazi bez poziva i ostavlja vas nemoćnim. Ali nema potrebe da se borite sami. Uzroci, simptomi i kako naći olakšanje! Razumite svoju migrenu i pronađite personalizovan pristup lečenju!

Migrena: Uzroci, simptomi i kako naći olakšanje! Svet Plus








Da li vam je poznato ono kad vas uhvati migrena i osećate se kao da vam je ceo svet okrenut naglavačke? Niste sami. Migrena je nešto što mnogi od nas doživljavaju, ali možda niste sigurni kako da se nosite s tim. 



Evo nekoliko saveta o simptomima i nekim prirodnim lekovima koje možete probati kod kuće.





Simptomi migrene:

Migrena je mnogo više od obične glavobolje. To je kao pozorišna predstava koja uključuje pulsirajuću bol, osetljivost na svetlost, mučninu - svi ti elementi zajedno. Ako osećate da vam se nešto slično dešava, mogla bi biti migrena.







Prirodni lekovi za migrenu:



Biljni čajevi: 

Neka biljke kao što su nana, đumbir ili kamilica postanu vaši saveznici. Čaj od ovih biljaka može pomoći u opuštanju i smanjenju intenziteta migrenske boli.




Hidratacija: 

Voda je čudo prirode. Pijenje dovoljno vode može pomoći u sprečavanju dehidracije, što može biti okidač za migrenu.



Akupresura: 


Blagi pritisak na određene tačke na telu može pružiti olakšanje. Probajte lagano masirati tačku između palca i kažiprsta.



Zdrava ishrana: 

Izbegavajte trigger namirnice poput čokolade, sireva i vina. Pokušajte se držati svežeg voća, povrća i integralnih žitarica.










Simptomi migrene 


Da li ste se ikada zapitali zašto vas hvata ta neobjašnjiva migrena? Ima toliko faktora koji mogu pokrenuti ovu nelagodu. Genetika igra svoju ulogu - ako migrena već kola porodičnom istorijom, verovatno ćete je osetiti i vi. Hormoni su takođe krivci, posebno kod žena tokom menstruacije, trudnoće ili menopauze. Izgleda da te male promene u nivou estrogena mogu napraviti pravi haos.

A onda tu je ishrana. Čokolada, sirevi, vino, kofein - sve ove namirnice mogu delovati kao okidači za migrenu. Pitate se, zašto baš sada?

Ali, kad vas uhvati, tu nije kraj. Nedostatak sna, fizički stres, čak i atmosferski pritisak mogu doprineti migreni. Da ne pominjem promene u vremenu. Nagle temperaturne promene ili atmosferski pritisak - sve to može izazvati migrenu.

I kao šlag na tortu, određena medicinska stanja, poput visokog krvnog pritiska ili problema sa sinusima, mogu dodati svoj doprinos ovoj priči.

Važno je shvatiti da smo svi jedinstveni. Ono što pokreće migrenu kod jedne osobe možda neće isto delovati kod druge. Zato je ključno pratiti ove okidače i posavetovati se sa stručnjakom. Kad je migrena u pitanju, svi tražimo svoj jedinstveni put ka olakšanju.














Lečenje migrene:

Ako se suočavate sa čestim migrenama, važno je potražiti stručnu pomoć. Lekar može predložiti odgovarajuće lekove ili terapije koje odgovaraju vašem individualnom stanju.

Sada, kada ste opremljeni sa nekim prirodnim trikovima i informacijama, možete krenuti putem ka olakšanju od migrena. Nemojte dozvoliti da vas migrena ograniči - pronađite svoj jedinstveni pristup lečenju i oslobodite se boli.




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>