Recepti

Ljubav

Baskijski čizkejk najkremastije savršenstvo! (RECEPT)

Baskijski čizkejk najkremastije savršenstvo! Osnova ovog kolača često se pravi od mlevenih badema, šećera, jaja i putera, stvarajući sočnu i punu bazu ali ovoga puta malo je drugačiji.

Baskijski čizkejk najkremastije savršenstvo! (RECEPT) Svet Plus







Jednostavnost pripreme čini ga omiljenim izborom među slatkim desertima. Tradicionalno, baskijski čizkejk se peče dok ne dobije zlatno smeđu boju na vrhu, stvarajući blago hrskavu koru koja lijepo kontrastira sa svilenkastom unutrašnjošću.



Baskijski čizkejk - potrebno:


300 g krem sira

120 g šećera

2 jaja

20 g glatkog brašna

200 ml slatke pavlake

3 g vanile (mahuna, pasta ili aroma)

2 g soli


 

Snovi koje ne smete da ignorišete jer vas univerzum preko njih upozorava!










Priprema čizkejka:


Rernu zagrejte na 200 stepeni, a okrugli kalup za pečenje obložite papirom za pečenje, pa ga namastite maslacem ili margarinom.

U posudi mikserom izmutite krem sir i šećer dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte jedno po jedno jaje, miksajući na laganoj brzini. Zatim dodajte brašno, prstohvat soli i vanilu. Dodajte onda i slatku pavlaku. Sve sastojke lagano izmutite mikserom.

Smesu ulijte u pripremljeni kalup i pecite oko sat vremena, odnosno dok površina čizkejka ne poprimi lepu zlatno smeđu boju. Površina bi trebalo da bude tamna, a unutrašnjost mekana poput pudinga.

Ostavite ga da se prvo rashladi na sobnoj temperaturi, a poslužuje se obično rashlađen i može se jesti samostalno ili uz dodatak svežeg voća ili umaka od crvenog voća.


Prijatno!


Još ukusnih recepata pronaćićete OVDE




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>