Recepti

Ljubav

Kremasti čokoladni kolač iz činije! (RECEPT)

Preukusna poslastica za ljubitelje sočnih zalogaja, kremasti čokoladni kolač iz činije! Priprema je laka i brza, samo vam je potrebno strpljenje da se kolač stegne i možete uživati u njegovom ukusu.

Kremasti čokoladni kolač iz činije! (RECEPT) Screenshoot/Youtube






Potrebno za kolač iz činije:


1 jaje
80 g šećera
30 g kukuruznog skroba
500 ml mleka
100 g čokolade
30 g putera
Pakovanje keksa po vašem izboru (oko 25 komada)




Glazura za kolač:


100 g čokolade
1-2 kašike ulja











Priprema kolača iz činije:


Šečer i jaja umutite u činiji, pa dodati  kukuruzni skrob i malo mleka. Smesu mutite dok se ne sjedini dobro i postane glatka. Postepeno dodajte ostatak mleka i smemsu kuvajte na laganoj vatri i neprestano mešajte jer ne sme da zagori ili uhvati koricu na dnu šerpe.


Kuvajte dok se smesa ne zgusne i postane kremasta i glatka, pa u vrelu smesu dodajte kockice čokolade i komadiće putera pa mešajte.

Vatrostalnu, oblu činiji obložite providnom folijom pa ulijte polovinu fila i rasporedite. Keks dodajte vertikalno u smesu, kao što se vidi na video snimku, a zatim prekrijte činiju providnom folijom i ostavite u frižideru da se hladi. Idealno vreme je oko tri sata hlađenja, a nakon toga možete na tacnu izvrnuti kolač iz činije.


Istopite čokoladu sa uljem i prelijte kolač. Vratite kolač u frižider na desetak minuta da se glazura lepo stegne i vaš kolač iz činije je gotov.


Prijatno!










 

Oni koji obeležavaju Pokrov Presvete Bogorodice treba da izgovore ove reči!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>