Ostalo

Sme�no

Super pun Mesec u Ovnu 29. septembra: Kukuruzni Mesec ili Žetveni Mesec!

Super pun Mesec u Ovnu 29. septembra 2023. godine, zovu ga još i Kukuruzni Mesec ili Žetveni Mesec! Ono što je loše, ne može se popraviti, ono što je dobro naćiće put sjedinjenja kažu zvezde!

Super pun Mesec u Ovnu 29. septembra: Kukuruzni Mesec ili Žetveni Mesec! Svet Plus





Poslednji od 4 Super Meseca danas je na snazi po našem vremenu od 11:59am na 6 stepenu kardinalnog znaka Ovna. Poznat zbog severnoameričkih plamena kao Kukuruzni Mesec ili Žetveni mesec jer je najbliži jesenjoj ravnodnevnici otvara vrata jednom važnom ciklusu pred drugo Pomračenje Sunca 14.10.

Ovaj Pun Mesec usko se podudara i sa vrlo izazovnim kvadratom izmedju tranzitne Venere i retrogradnog Urana na 22 stepenu koji donosi jedan veliki test upravo pred Oktobarska pomračenja u emotivnim odnosima. 

Ono što je loše, ne može se popraviti, ono što je dobro naćiće put sjedinjenja kažu zvezde. S obzirom da je ovaj blistavi mesec u prvom zodijačkom znaku Ovna, kardinalnom aktivnom energičnom znaku može povećavati hrabrost i ambicije, ali snagu kad je najteže i sklonost da baš od ovog perioda donosite važne lične odluke. Suočavanja i rešavanja problema koja stoje od perioda prethodnih 6 meseci mogu sada biti u centru vaših rešavanja, ali i izazova, u zavisnosti koliko ste svesni i koliko radite na sebi šta je potrebno uraditi.










Moram naglasiti da ovaj intezivni i poslednji Super Pun Mesec izaziva jako veliku napetost, preosetljivost i nezgodne situacije koje mogu potresati um. Nestrpljenje i eksplozivnost se mogu osećati u vazduhu i osećanje nekog stalnog nemira. 


U povećanju jake migrene, problemi sa sinusima, kičmom, ali i kroz emotivne probleme lupanje srca i znojenje mogu osetiti svi oni koji osećaju svaku promenu uticaja Meseca od sredine jula meseca kada nam je na snazi bio ciklus od Super Moon energija. Ovaj mogu posebno osetiti kardinalni znaci i to posebno Ovnovi, Vage, Rakovi ( standarno kao i svaku lunarnu fazu) kao i Jarčevi.

Dva faktora posebno dodatno opterećuju ovu fazu, a to je Mesečev domicilni vladar takođe u kardinalnom znaku Vage koji ima poruku kompromisa, pomirenja, ljubavi, a ne rata, ali neka energija koja vlada trenutnom kolektivnim uticajem može navoditi destruktivne, ljute reakcije koje to mogu pobijati od isterivanje nepravde do naglih uznemirujućih emocionalnih reakcija. 


 

Razvod i nakon njega: Kada se rodbina meša i rat ne prestaje!



Zbog toga u ovo vreme može posebno dolaziti do emotivnih previranja, prekida, razvoda, prolaznih avantura ili izazova. Ipak, mnoge situacije u ciklusu od ovog Punog Meseca do drugog Pomračenja Sunca mogu vas navesti do potpuno menjate svoj život, navike, okruženje i da startujete od početka, što neće biti loše, ali računajte pre toga da se nešto mora desiti što može da vas navede da napravite te odluke (preko noći). 










Drugi faktor složenosti je da dispozitor Mars je na 4 stepena od Ketua – Južnog Mesečevog čvora što potpuno pokreće ratnu, nezahvalnu, tešku energiju praćenu gubicima koju smo mogli videti ovih dana kroz ponovne provokativne događaje na području Kosova, ali s obzirom da je Mars udaljen na 6 stepeni od retrogradnog Plutona tu se tek narednih dana može stvoriti jako teška i agresivna energija praćena nezgodnim, neprijatnim situacijama koje će oni koji su između pobijati slatkorečivom diplomatijom na politčkom nivou. 


Zapamtite i sledeće, da period i narednog meseca otvara velike rane prošlosti gde će oni koji govore o miru, upravo praviti haos. Od ovog Punog Meseca u povećanju požari, ratne provokacije, kriminal, gubici. Istinu nećemo saznati biće prekrivena glumom i žaljenjem ili napadom na one koji nisu krivi. Takvih situacija može biti u vašem okruženju, poslu, pa se potrudite da se na to prilagodite.



U vreme ovog poslednjeg Super Moona razvija se snaga iz straha, a mir u sebi usled velike tuge i borbe iz prethodnog perioda. Emocije su nikad jače, željne pažnje, ljubavi, ali u poruci neba da sve što je lepo, ima i odredjene limite i uslove. Ne postoje bitnije fiksne zvezde u vezi sa ovim Punim Mesecom pa se izdvajaju dva važna aspekta Venera u napetom aspektu sa Rx Uranom, ali podrška Marsa prema Veneru. 


Koliko god da ova faza može doneti zanosne ljubavi, ali provokacije i tenzije u ljubavi, ova faza traži da donesete važne odluke i izađete iz starih modela ponašanja. Ko vas je karmički povredio, a bio emotivno važan za vas – upravo u ovom periodu može pružiti ruku i tražiti uslugu, podršku ili nešto više. Ukoliko ste prolazili kroz pomalo dosadan, rutinski period, upravo ova faza otvara i iznenađenja. 

U porastu neplanirani finansijski troškovi i kupovine koje vas i mogu obradovati, ali će se i dalje više trošiti nego štedeti. Preporuka je da ipak probate da veće investicije ostavite za neki naredni bolji period. 










Na emotivnom nivou tajne afere mogu biti otkrivene, a nagli prekidi povećani. Potreba za zabavom, porocima i drugačijim ponašanjem može biti posledica neke tuge u ljubavi.

Mars u vreme ovog punog meseca izaziva nesigurnost i neodlučnost u izborima, a Mesec traži hrabre poteze i inicijativu. Ako verujete u nešto svim srcem, možete poslušati svoje srce. Neočekivana poznastva, susreti, sastanci, posete, pojačana mašta, osećanje nekog iščekivanja i lebdenja po oblacima praćenom naglim besom može biti vezan za ovu fazu.



Ipak, ovaj Super Mese ima i prednosti.

Može biti odličan ako želite da sebe predstavite samostalno ili kao autora, da imate neki vid samopromocije, ukoliko planirate da posetite novu zemlju, zabavljate se, pokrenete kreativni hobi od kuće ili uzmete kućnog ljubimca, krenete sa sportom ili se potpuno okrenete svemu onom što vas je sprečavalo da budete slobodni i svoji.



Boginja Meseca asteriod Juno ima veoma važnu ulogu ovog Punog Meseca jer on govori i usmerena je na ljubav, naše želje i potrebe. Pokušajte da se ne inatite i ne pravite greške u ljutnji koje vam mogu doneti niz većih problema u daljem periodu, pokušajte da prihvatite da to što želite, ako ne ide, znači nije na vašoj konekciji duše. 

Izbegavajte preterana požrtvovanja i davanja, koja vode bolesti i stalnim opravdanjima zadovoljenja drugih! Juno nas povezuje sa ženstvenošću ali hrabrom snagom koja je povezana sa onima koje volimo i koji nam pripadaju, a može doneti i plodnost, sreću preko polja dece i začeća u ovom periodu. Neka poruka boginje Meseca je i: 

Smiri svoj ego, otvori dušu i konektuj se i oseti slične sebi!





I na kraju oni koji prave haos, žive nesrećno, uvek krive druge za svoje probleme, zavide drugima u ovo vreme mogu biti kao besni psi i praviti veću buku. Oni koji veruju u istinsku ljubav, ali iskrenu sudbinu mogu prepoznati i svoje lične prioritete, ali imati snagu za duhovni napredak svog okruženja. Sve je negde u nama. Zvezde utiču, a vi ste ti koji u svom srcu, ali u glavi možete pomeriti granice…
 

Znakovi horoskopa koji su jedno drugom sudbinska ljubav!

Viber

Autor: Astrolog: Nataša Paunovski
Izvor: Astro Luna

Povezane vesti:


>