Ostalo

Sme�no

Roždanik, astrološka tumačenja objašnjena prostim, narodnim jezikom!

Roždanik je astrološko tumačenje objašnjeno prostim, narodnim jezikom, po kome su se horoskopski znaci izjednačavali sa mesecom u kome su rođeni, a zapisan je još pre 200 godina.

Roždanik, astrološka tumačenja objašnjena prostim, narodnim jezikom! Svet Plus




"Narodni večiti kalendar" ili "Roždanik je knjiga koju je imala skoro svaka kuća, a u njemu su pisala razna tumačenja.



Ovde je opisano rođenje pod znakom Vodolije (januar):

Osobe rođene u znaku Vodolije karakterišu se kao veoma komunikativne, duhovite, ali često imaju promenljivo mišljenje. Ponekad govore jedno, a misle drugo. Iskreni su i otvoreni, često vole da se opuste uz piće i lako se iznerviraju. Kada su pijani, postaju veseli i maštoviti, vole da grle i ljube ljude oko sebe, često u šaljivom tonu. Takođe, često imaju neki fizički ožiljak na grudima, ramenu, noktima ili plećkama, koji je znak njihovog rođenja pod ovim znakom.

Što se tiče sudbine, osobe rođene u januaru imaju srećne i uspešne dane tokom tog meseca.

Što se tiče finansijske sudbine, februar je mesec u kojem će njihov trud biti nagrađen, posebno u poslovima povezanim sa vodom.

U junu bi mogli biti podložni ozbiljnim bolestima, ali će se oporaviti. Ako se odluče za brak u julu, biće voljeni od strane svojih partnera. Međutim, često će se udati ili oženiti veoma mladi, a prvi brak će im završiti smrću partnera. Tek nakon 30 godina, uživaće u punom zadovoljstvu. Mogu patiti od bolova u venama, kolenu i glavi. Njihova smrt će biti povezana sa vodom, stoga bi trebalo da budu oprezni prilikom kupanja. Ako prežive 25. godinu, doživeće starost od 70 godina, a sudbina smrti je vezana za avgust.

Ako se devojka rodi u ovom znaku, biće lepa, svetle puti i plave oči, ali skloni su škrtosti i vole da spavaju dugo. Ako postane udovica i uda se ponovo, imaće dobar život. Često će tokom dana praviti buku i brbljati o sitnicama, često će biti nezadovoljna i lako će postati nadmena. Njeni komšije će često osetiti njen oštar jezik. Takođe, treba da izbegava petlovo meso u februaru kako bi izbegla glavobolje i groznicu. Promene u životu očekuju je u 3., 16. i 26. godini, a ako preživi ove godine, imaće šanse da doživi preko 76 godina.



Februar (ili Ribe)

Osobe rođene u znaku Riba karakteriše srednji stas, pljosnat nos, punije usne, težak trup i kratko vrat. Mogu biti ponosni i skloni preteranom konzumiranju alkohola, ali ukoliko se posvete obrazovanju, postaće cenjeni i poštovani. Rado će se hvaliti svojim znanjem i često putovati u inostranstvo gde će naslediti imovinu od stranih ljudi. Postaće bogati i dobri domaćini, sa velikim srcem prema sirotinji i gostoljubivi prema svima. Često će imati ožiljke na glavi, obrazu, ruci ili drugim delovima tela. Takođe će biti vešti lovci. Biće izloženi opasnostima poput gromova i povreda od gvožđa, ali će izbeći napad zmije. U februaru će im išći sve od ruke i postići će napredak. U novembru će biti bolesni, ali će se oporaviti. Njihova sudbina će ih dovesti do žene koja je u braku, zbog koje će krenuti u svet, ali se kasnije vratiti. Prva žena će im umreti, a zatim će uzeti drugu. Iskušavaće ih problemi sa nogama, zubima i očima. Njihov život se deli u nekoliko faza, ali dve su ključne: ako prežive devetu i dvadesetosmu godinu, živeće sve do devedesete. Sudbina smrti je povezana sa mesecom decembrom, pa bi trebalo da se paze u tom periodu.

Kada je reč o devojkama rođenim u znaku Riba, imaćemo krasnog izgleda. U mladosti će patiti od bolova u nogama, ali će postati pametne i ljubazne žene, omiljene drugima. Imaju smeđu put i rumene obraze, elegantan stas, lepo oblikovane obrve. Iskusit će bolove u trećoj i petoj godini, ali ako ih prežive, živeće dug život. Mogu biti izložene uticajima loših duhova i trebaju se čuvati zime. Mogu imati ožiljke od gvožđa na glavi ili usnama. Očekuje ih srećan i dug život, a mnogi će je hvaliti. Imat će dobru decu, iako će ih jedno možda ražalostiti. Promene u životu očekuju je u desetoj, petnaestoj, dvadeset petoj i tridesetoj godini, ali ako preživi ove godine, živeće 81 godinu. Bolovi u glavi mogu biti izazov.



Mart (ili Ovan)

Osobe rođene pod znakom Ovna često će imati problema sa slabokrvnošću. Međutim, oni su vredni i pouzdani radnici, sa kratkim obrazima i velikim ustima. Iako su veoma pametni i pošteni, takođe su skloni ljutnji i izlivima besa, mada se brzo smire. Njihovo čelo može nabreknuti kada se ponovo razljute. U životu će iskusiti bogatstvo i uspeh, ali i padove, ali će uvek imati priliku da ponovno steknu čast i bogatstvo. Njihova nespretnost može ih sprečiti da postanu vrlo bogati ili siromašni. Zahvaljujući svojim intelektualnim sposobnostima, biće cenjeni i postići će veliku slavu, a putovaće i po stranim zemljama, iako bi trebali da se čuvaju lošeg društva. Stari objekti i drveće mogu ih povrediti. U martu će im ići dobro u svemu, posebno u aktivnostima koje uključuju vodu.

Očekuje se da žive duže od svoje braće i roditelja. Prvi brak im možda neće dugo potrajati, ali sa drugom ženom imaće mnogo dece i sreće. Avgust će doneti bolest i gubitak sa svih strana. Septembar i novembar će biti meseci bogatstva i dobitka. U januaru će im ići dobro, dok će maj doneti štete i nesreće. Mogu imati ožiljke na glavi ili butini i izraženu naklonost prema svojoj ženi. Njihova sreća se često povezuje sa istočnim stranama. Njihov život se može podeliti u dva dela, a ako prežive do 22. godine, mogu doživeti 69. godina. Sudbina smrti je povezana sa mesecom oktobar, a uzrok smrti može biti neko oboljenje zuba. U istom mesecu trebalo bi da budu oprezni kod manjih vodenih površina i visokih mesta. Bolovaće u kostima i krvnim sudovima.

Što se tiče žena rođenih u ovom znaku, imaju nežno lice sa smeđim očima i prijatan karakter, mada su skloni bolestima u mladosti. Ako prežive šestu godinu, mogu živeti dugo i postati čestite i poštene domaćice, pažljive i razumne, iako će doživeti i neke životne nedaće. Trebale bi izbegavati konzumiranje kozjeg mesa, povremeno će prolaziti kroz teške trenutke, patiti od bolova u kolenima i srcu, ali ako prežive 12, 15. i 36. godinu, možda će doživeti duboku starost. Imat će ožiljke na ramenima i grudima i bolove u srcu, kolenima i zubima.














April (ili Bik)

Muškarac rođen u ovom znaku imaće svetlu kosu, zalizanu čelu, usnice koje su malo zavijene, biće stidljiv, ali će postići visoku obrazovnu razinu i biti predan i dobronameran u svom radu. Biće vešt govornik, ali će ipak uživati poštovanje drugih ljudi. Njegov pogled će biti prodoran, a lice osunčano. Voleće zabavu i različite oblike opuštanja. Na očima ili ramenu može imati znak koji dobija od rođenja. Iako voli rat i vođenje, može se od toga odvratiti. Imaće veliko srce i dušu, uživaće u muzici i pesmi, i čuvaće tajne dobro. Retko će tražiti savet od drugih i neće slušati dobronamerne savete. Biće šarmantan prema suprotnom polu, ali može imati malo sreće jer će biti previše oprezan i stidljiv.

U aprilu će imati sreću i dobitak, dok će u maju postizati puno uspeha u svom poslu. Biće izuzetno protivnik nepravdi, čak i najmanjoj. Ako se rodi noću, imaće bogatstvo, dok će danju rođeni biti skloni siromaštvu. Činiće dobra dela, ali će retko dobijati dobročinstva od drugih. Putovaće u inostranstvo i tokom zime može iskusiti teškoće, ali će se na kraju izvući uz pravičnost. Treba da se čuva lošeg društva jer može doživeti čak i smrtonosne bolesti zbog toga. U januaru i februaru može uspešno trgovati. Preživeće svoje roditelje i imati mnogo dece, većinom ženske. Njegov život može da se podeli u dva dela; ako preživi osmu godinu, verovatno će doživeti 58. godinu. Neće gajiti prijateljstvo sa plavim ljudima i teže će podnositi njihovu prisutnost. Mogu patiti od glavobolja i problema sa očima. Sudbina smrti vezana je za mesec novembar.

Devojka rođena u ovom znaku imaće slične promene u životu kao i muškarci rođeni u Bik znaku. Njeno lice će biti pljosnato, sa vedrim izrazom, punim glasom, pričljiva, ali će patiti od glavobolja i crevnih problema. Bit će duhovno osetljiva i može se plašiti vatre. Može imati znakove na grudima i glavi. Govoriće malo, biće zaljubljena, ali će držati svoje reči. Patiće od glavobolja i bolova u stomaku.




Maj (ili Blizanci)

Osoba rođena pod ovim znakom će biti privlačnog izgleda, čistog karaktera, brze reakcije i oštrog uma. Biće sklon naukama i postizanju duboke mudrosti, što mu može doneti veliki ugled i slavu. Pametan je, milostiv i saosećajan, obdaren velikim duhom, zbog čega će biti zavidan njegovim vršnjacima. Novac će lako dolaziti, ali možda neće imati dobar odnos prema njemu, što može uzrokovati nevolje. Na prvi pogled, delovaće mirno, niskog stasa i slobodnog duha, ali kada se naljuti, govoriće mnogo. Upoznaće mnoge uticajne ljude. Takođe, može imati neki znak rođenja na glavi ili noktima. Često će biti uzrok konflikata, ali u srednjem dobu će naglo obogatiti.

U septembru će stupiti u brak i imati blizanke kao potomstvo. U oktobru će se suočiti s trenucima slabosti. U novembru će se ponovo oženiti i sve njegove želje će se ispunjavati u svakoj svojoj aktivnosti. Njegov život će biti podeljen u dva dela, a ako preživi svoju 24. godinu, doživeće 70. u aprilu će se suočavati s mnogim neugodnostima i gubicima. Sudbina smrti mu je predviđena u decembru, a patiće od problema sa stomakom i grudima.

Što se tiče žena rođenih pod ovim nebeskim znakom, one će biti lepe i blage prirode, pravilnog uzrasta, ali ne baš visoke. Nisu sklone ogovaranju i govore ono što misle bez okolišanja, što je retka osobina kod žena. Mlade će biti punokrvne, ali će kasnije imati problema sa glavoboljama i sudskim stvarima. One su odane i redovne, vešte u trgovini, ali nikada ne varaju. Vole sa srcem i ostaju verni partnerima. Putovaće u inostranstvo, ali će se uvek vratiti kući. U maju bi trebalo da izbegavaju konzumaciju goveđeg mesa, zeca, praziluka i pileće glave. Isto kao i muškarci rođeni u ovom znaku, i žene će imati znakove na rukama, nogama i bedrima, a često će osećati glavobolje.



Jun (ili Rak)

Osoba rođena pod znakom Raka će biti razumna i posebno će voditi računa o svom izgledu i higijeni, dok nauke neće privlačiti njegovu pažnju. Fizički će biti potpuno zdrava osoba, svetle puti i nežnog izgleda. Sreća će mu biti promenljiva, a hrani i piću neće pridavati veliku važnost, dok će istovremeno prezirati laži i obmane. Nosiće znak rođenja ispod pojasa, a mogao bi imati i ožiljak od psa. Uživaće u pohvalama i čašćavanju, iako može biti malo lakomislen. Međutim, istina će mu biti izuzetno važna, a biće i zagovornik umerenosti. Sudbina će mu biti naklonjena u junu, kada će imati uspešne aktivnosti i prebrodiće nevolje. Trudom će postići materijalno bogatstvo, ali mora paziti na opasnost od zmija. Njegova deca će biti svojeglava, a supruga mu može biti promenljivog raspoloženja i neverna. Najverovatnije će preživeti svoju suprugu, a sreća će mu doći kroz žensku decu u starijim godinama. Uspešan će biti u trgovini i lovu. Njegov život će se deliti u dva dela - ako preživi do 32. godine, doživeće 66. Sudbina smrti će ga stići u maju, a uzrok smrti će biti neki problem s kolenima. Patiće od bolesti kao što su hemoroidi, zubobolja, bolovi u rukama i nogama.

Što se tiče devojke rođene u znaku Raka, ona će biti lepa, vitka, sa izraženim očima, gostoljubiva i podložna problemima s očima. Uvek će biti dobro raspoložena, veselog srca i duha, s ljubavlju prema muzici i pevanju. Brza je u kretanju i jedenju, ali takođe vredna u obavljanju poslova. Njen izgled će ostati privlačan i u starijim godinama. Pogledaće na svet s ljubaznošću i čak kada bude suočena s teškoćama, neće tražiti osvetu, već će se truditi da sve dovede u red. Ostaće tugovati za svojim prvobitnim partnerom u mladosti i zaljubiće se ponovno. Biće žalosna zbog nedostatka dece, a umreće kod kuće. Ključne promene u njenom životu dolaze u 1., 4., 18. i 50. godini, a ako ih preživi, može doživeti 85 godina. Patiće od glavobolja i povremeno groznice.













Jul (ili Lav)

Osoba rođena pod znakom Lava će biti sklona dobročinstvima, hrabra, razumna, marljiva, istinski pravedna i cenjena kod uglednih ljudi. U stvari, uživaće veliki ugled i poštovanje među svim ljudima, naročito kod stranaca. Biće posebno voljen od suprotnog pola i imaće sreće u ljubavi. Njegova dobrota i častoljubivost će ga krasiti, a takođe će imati izražene zube i pravilan stas. Znak rođenja će imati na grudima ili na jednoj strani tela. Iako će postići vlast i moć, osećaće nostalgiju za svojim domom. Možda će iskusiti nevolje, ali će se brzo izvući iz njih i mirno živeti. Postaće bogat i cenjen vođa. Može se brzo naljutiti, ali se i brzo smiriti. U julu će doživeti veliku sreću, a u avgustu će imati uspeha u svojim naporima i dobro će se slaći sa saradnicima. Duboko će voleti svoju braću, ali će njegova deca naslediti njegovu vatrenu narav. Sa svojim potomstvom će imati izazove u odnosima. U drugom delu života postaće bogat. Njegov život će se deliti u dva dela: ako preživi do 31. godine, doživeće i 76. Bolovaće od glavobolja i bolova u plećima.

Kada je reč o devojci rođenoj u ovom periodu, biće inteligentna, blaga i privlačnog izgleda. Lepo će govoriti, ali će takođe imati odlučnu stranu. Prema drugima će biti ljubazna, iako može biti strastvena. Tokom porođaja može iskusiti neke poteškoće, ali će imati sreće. Trebaće da izbegava pijenje vode noću, da se čuva od groma i da ne stoji ispod drveća tokom grmljavine. Rodiće sina i kćerku, ali zbog njih će imati nekih izazova. Biće cenjena i poštovana od strane mnogih, i niko neće biti njen neprijatelj. Može pretrpeti neke teškoće u 15. godini, ali će ih prevazići. Patiće od problema sa očima, zubobolje i bolova u plećima. Ključni trenuci u njenom životu dolaze u 11, 19. i 23. godini, i ako preživi te izazove, može doživeti 80 godina. Bolovaće od glavobolja i problema sa zubima.





Avgust (ili Devica)

Osoba rođena u ovom mesecu će biti milostiva prirode, dobrovoljna, brzo će učiti i pokazivati interesovanje za nauku i umetnost. Važno je da se čuva od veoma uticajnih ljudi i izbegava bliskost s njima. Biće razgovorljiva, a znak rođenja može se pojaviti na licu, kolenu ili grudima. Njegovo lice će često biti nasmejano, ali će imati promenljive misli. Treba da pazi od vode. Postoji opasnost od povreda nogu, može pasti sa konja i doživeti povredu glave ili udarac gvožđem. Napustiće svoj dom zbog žene i osnovati svoju porodicu, a imaće mnogo dece. Veoma ceni svoju čast i život. Biće voljen od strane starijih i stranaca, ali će se sukobljavati s rođacima. Ponekad će pokazivati zavist i bes, i često će zahtevati više nego što daje. Njegova najveća sreća će doći u junu, iako će neko drugi često prisvajati njegove zasluge. Sreća i dobitak će ga pratiti povremeno i u avgustu. Treba da izbegava venčanja u julu. Ako preživi do 40. godine, doživeće duboku starost. Bolovaće od problema s očima i zubima.

Kada je reč o devojci rođenoj u ovom periodu prvog meseca, ona će biti veselog lica, bela i plava kosa, stasita i privlačna. Mnogi će je prositi za brak. Radovaće se tuđem uspehu, ali će doživeti pad s visine. Imati će problema s čelom, biti ugrizena od životinje i povrediće nogu, ali će se izboriti s nedaćama. Njena sreća će ići ruku pod ruku s nevoljama, a ponekad će ispoljavati bes i suze, što će uzrokovati glavobolje. Znak rođenja će imati na srcu, grudima ili vratu. Udaće se dobro i imaće mušku decu, ali će je jedno dete razočarati. Ljudi će je često smatrati srećnom. Ključne promene u njenom životu će se dešavati u 1., 5., 28., 37. i 40. godini, i ako preživi sve te periode, doživeće duboku starost. Sudbina smrti će je stići u januaru, a patiće od groznice i glavobolje.





Septembar (ili Vaga)

Osoba rođena pod znakom Vage biće privlačnog izgleda i slediće pravdu i istinu. Znak rođenja može se pojaviti na ruci ili licu. Iako će biti sklon ljutnji, brzo će je prevazići. Imaće velik nos i biti srednjeg uzrasta. S tendencijom da se razmetne, može biti privučen suprotnom polu i često će putovati u strane zemlje, ali na kraju će umreti u svom rodnom mestu. Voda može biti izvor nevolja za njega, a mogao bi biti prevaren. Imat će ožiljak od povrede dobijene od drveta. U septembru će imati uspeha u svim poslovima, a u oktobru će doživeti veliku sreću i napredak, iako će najveću sreću doživeti u julu. Finansijski će se obogatiti u zrelim godinama. Biće odlučan i neće lako odustajati od svojih planova. Razumeće se u različite poslove, a kada govori, privlačiće pažnju svih. Prva žena će mu doneti tugu, dok će druga biti uzrok radosti. Imaće više ženske dece i preživeće svoje roditelje. U starosti će postati bogat, ali će pretrpeti veliku tugu zbog svoje dece. Ako preživi 44. i 60. godinu, živeće dugo. Sudbina smrti će ga stići u decembru, a patiće od bolova u prsima i leđima.

Devojka rođena u ovom periodu će imati široko lice i osećaće bolove u trećoj godini. Biće veoma tražena za udaju, bledog tena, govoriće mnogo i brbljati, ali će biti prijatno slušana. Zaljubiće se u mladića i ako ga izabere, putovaće s njim u inostranstvo. Noću će imati noćne more, raditi će po svojoj volji, tj. neće se mnogo obazirati na tuđe savete, ali će biti napadnuta od strane zle žene. Treba da izbegava noćne izlaske i oprezna je s muškarcima. Bolovi će je mučiti u plećima, glavi i grudima. Biće privržena muškarcima, što će izazvati ogovaranje u komšiluku. Ipak, neće lako pokazivati svoju ljubav, već će je čuvati u tajnosti. U braku će biti vrlo srećna, a i van njega će izbeći veće nevolje. Živeće dug i miran život, a veoma mlada će postati majka. Bolovi će je mučiti u prsima i glavi. Saveti su joj da izbegava zle ljude i da ne prihvata savete od njih. Znak rođenja će imati na grudima i licu. Ključne promene u njenom životu dolaze u 3., 7., 17. i 40. godini, a ako preživi sve te periode, može doživeti 100 godina. Bolovaće u prsima i glavi.















Oktobar (ili Škorpija)

Muškarac rođen pod znakom Škorpije može lako skliznuti ka nemoralnim stvarima ako ne bude pravilno vaspitan od svojih roditelja. Imaće tamnu stranu ličnosti, sklonost ka pohlepi za novcem i sklon je lažima i prevarama. Ipak, uprkos ovim manama, imaće sklonost ka dobrim delima, zbog čega će biti poštovan od uglednih ljudi i starijih. Činiće mnoga dobra dela, ali će retko primiti pomoć od drugih. Fizički će biti srednjeg rasta, koraci će mu biti odlučni i biće hladnokrvan. Postići će visok položaj i biti voljen od mnogih, ali će biti potpuno posvećen ženskom polu. Putovaće preko vode i može biti povređen od strane drveta ili gvožđa. Znak rođenja će imati na plećkama ili grudima. U novembru će imati velike koristi, ali će često biti bolešljiv tokom zime. Ako se uda u aprilu, biće srećan u braku. Veliku sreću doživeće u junu. U septembru će se suočiti s nevoljom, možda će biti suočen s lažnim optužbama, ali će na kraju sve ispasti na dobro. Njegov život će biti podeljen u dva dela, i ako preživi 44. godinu, doživeće i 80. Sudbina smrti će ga stići u maju, zato treba da se čuva od vode. Bolovaće od kostobolje i groznice.

Ženska osoba rođena u ovom mesecu će biti visokog stasa, s velikim očima, dugačkom kosom i lepim i nežnim telom. U trećoj godini će doživeti bolove, i radiće sve po svojoj volji. Biće plašljiva od vode i pretrpeće povredu od vatre. Bit će ujedena od psa i udajaće se za mladića, ali će ga napustiti. Lako će zadobijati poverenje i naklonost uglednih ljudi svojim ponašanjem. Imaće valjane potomke i briguće se o svojim roditeljima s ljubavlju. Lako će se naljutiti i rastužiti, ali će se brzo ponovno radovati i pomiriti. Nakon prvog braka, biće brižna supruga svom drugom mužu. Doživeće bolove u 3, 12, 27. i 36. godini. U srednjim godinama će se suočiti s teškom bolešću, ali ako je preživi, doživeće 89 godina, ali će brzo nakon toga preminuti. Bolovaće od glavobolja i bolova u trbuhu.



Novembar (ili Strelac)

Osoba rođena pod znakom Strelca će biti razumna, pametna i pravdoljubiva, s crnim očima, veštim govorom i pokretnim mišićima. Često će imati glavobolju i probavne smetnje. Znak rođenja će se pojaviti na grudima ili čelu, a biće sklon činjenju dobročinstava. Istinit je, vešt govornik, ima meku kosu i dobar karakter. Brzo plane, ali se još brže smiri. U društvu je veseljak i zabavljač, ali kada mu neko poveri tajnu, ume da je čuva. Može se suočiti s napadom zmije. Često će se svađati i suditi sa svojom braćom ili rođacima, ali bi za drugog čoveka dao i svoj život. Naslediće imanje od roditelja i postati imućan. Sudbina njegovog života će se manifestovati u mesecu novembru, tako da će tada doživeti sreću. U decembru će sve što započne na kraju ispasti dobro. Vrlo je naklonjen ženskom rodu, ali će ljubiti časno i pošteno. Oženiće se dva puta, ali sa prvom ženom neće imati dece. Putovaće po stranim zemljama i doći će na dobar put zahvaljujući svom ocu. Bolovaće od očiju i zuba. Ako preživi 28. godinu, doživeće i 77. Sudbina smrti će ga stići u aprilu, kada treba da se čuva od povrede od drveta.

Devojka rođena u ovom periodu biće prava lepotica, s dugom kosom, plavim očima i smeđim obrvama. Udat će se za dobrog muža, ali treba da se čuva besnog psa i zle žene. Mogla bi pasti s visine i zadobiti povredu glave, ali neće umreti. Udavaće se samo jednom, ali će imati mnogo dece, možda čak i blizance. Muž će joj doneti tugu, ali će se sama izvući iz nevolje i vratiti se na pravi put. Jedno od njenih dece će je ražalostiti i naneti joj mnogo problema. Ključne promene u njenom životu dolaze u 8., 11. i 22. godini, i ako preživi sve te periode, može doživeti 76 godina. Bolovaće od bolesti grudi, glavobolje i bolova u kostima.



Decembar (ili Jarac)

Muško dete rođeno u ovom mesecu će biti snažno, sa širokim nosem i lepim obrazima. Biće vešt govornik koji često podiže glas. Sklon je oštrim rečima, ljutnji, i može ličiti na svoju majku. Pruža blage savete, ali i psovke koje ne uzima ozbiljno. Malo će ko imati koristi od njega. Iako obećava mnogo, retko ispunjava svoje obećanja, ali će čuvati tajne poverene njemu. Biće slobodnog duha, ali nepošten u trgovini, često će gubiti dobitak. Ženiće se više puta i povrediće se gvožđem u nogu. Treba da se čuva od povreda od drveta, a i od opekotina od vatre. Znak rođenja će mu se pojaviti na grudima, čelu, bedrima ili kolenu. Često će biti dvouman i napraviće greške zbog žena. Ako se uda u julu, brak će joj biti srećan. Često će putovati i teško će se zadržati na jednom mestu. Roditelji će prolaziti kroz tugu zbog njega, ali će ih ponovo obradovati. U januaru će ga pratiti sreća i uspeh, a u decembru će sve što započne ići na dobro. Biće sklon avanturama u ljubavi. Život će mu se deliti u dva dela: ako preživi do 25. godine, doživeće i 55. Sudbina smrti će ga zadesiti u julu. Bolovaće od problema sa stomakom i crevima.

Žensko dete rođeno u ovom znaku biće malo, rumeno i snažno, sa crnim očima. Ako se rodi na dan praznika, biće gostoljubiva. Imati belegu po sredini tela. Rodiće jedno dete koje će izgubiti usled bolesti. U starosti će dobro živeti, ali će je mučiti neka ženska osoba. Ona neće mnogo govoriti, ali će često razgovarati sa samom sobom. Težiće za slavom i često će se hvaliti. Noću neće piti vodu, a izbegavaće konzumaciju kozjeg mesa i mesa petlova u ovom mesecu. Ključne promene u njenom životu će se dogoditi u 3., 12., 28. i 42. godini, i ako sve to preživi, može doživeti 79 godina. Bolovaće u nogama, glavi i stomaku.

 

Tri frizure za dame u pedesetim! Pretvoriće ih u holivudske dive!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>