Zdravlje

Ljubav

Ako imate ovakav doručak umanjićete glad tokom dana i mršavljenje će biti lako!

Ako imate ovakav doručak umanjićete glad tokom dana i mršavljenje će biti sasvim lako jer ćete biti siti i nećete posezati za raznim grickalicama.

Ako imate ovakav doručak umanjićete glad tokom dana i mršavljenje će biti lako! Svet Plus




Mnogi ljudi ne doručkuju, što zbog žurbe, što zbog loše navike da prvo popiju kafu, a onda ih uhvate obaveze i prvi obrok bude kasno u toku dana. Takvo ponašanje dovodi do viška kilograma ali lošeg zdravlja.

Ukoliko izbegavate doručak iz bilo kojeg razloga, onda sasvim sigurno u toku dana posežete za raznim slatkišima, grickalicama i slično, a do večeri unesete mnogo više kalorija nego što možete da zamislite.


Ako se pridržavate sledećeg i imate ovakav doručak, umanjićete glad tokom dana i mršavljenje će biti lako!


Da li ste znali da jedna šolja malina osam grama vlakana? A vlakna su korisna jer konzumiranjem više vlakana podstičete gubitak kilograma.



Mnogi jogurti sadrže proteine i mogu pomoći onima koji žele da izgube kilograme. Proteini su prirodno zasitni i potrebno im je više vremena za varenje nego prostim ugljenim hidratima.

Protein surutke je najbolji za gubitak težine i prirodno se nalazi u jogurtu ali i u obliku praha. Za one koji ne vole prerađenu surutku, treba da uvrste jogurt za doručak, ali da izaberu običnu varijantu i dodaju sveže voće. Tako će smanjiti kalorije i uneti vlakna.

 

Braon mrlje na licu i koži jednostavno se mogu ukloniti prirodnim sredstvom! (RECEPT)








Ovsena kaša može pomoći gubitku težine na dva načina. Puna je vlakana i bićete duže siti.

Kaša takođe može biti izbor za doručak sa visokim sadržajem proteina. Jjedna šolja daje 15 grama proteina, a ako je prelivena puterom od orašastih plodova, orašastim plodovima ili semenkama, ceo obrok može sadržati čak 20-30 grama proteina.




Jedno veće jaje ima šest grama proteina i 72 kalorije, to ga čini hranljivim izborom za prvi obrok.



Žumance je bogato zdravim hranljivim materijama, kao što su kalcijum i antioksidanti koji štite oči, lutein i zeaksantin. 

Žumanca su značajan izvor holesterola u ishrani. Ali novija nauka sugeriše da holesterol u ishrani nije sam po sebi loš za zdravlje srca i istraživači misle da je konzumiranje jednog celog jajeta svakog dana dobro za većinu ljudi, prenosi „EatingWell“.







Maslac od orašastih plodova takođe pruža dobru dozu zdravih masti.

Orašasti plodovi su stekli „lošu“ reputaciju jer su bogati kalorijama i masnćama, pa samim tim, kada se dodaju kašama ili jogurtu, taj obrok ima mnogo više kalorija. Ali, ovi plodovi mogu i dalje biti zadovoljavajći i zdrav obrok, naravno prvi u toku dana - doručak.

Dve kašike putera od kikirikija imaju oko 200 kalorija, sedam grama proteina i dva grama vlakana. Potrebno je samo da ne preterate. Namažite ga na tost hleb i neka vam to uz čašu jogurta bude doručak.
 

Mršavljenje uz eliksir od integralnog pirinča! Kilogrami tako lako nestaju! (RECEPT)

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>