Style

Ljubav

Manipulisanje kod nasilnika se može prepoznati!

Manipulisanje kod nasilnika se može prepoznati, a ovo su samo neki od trikova koje manipulator koristi u komunikaciji sa žrtvom. Na vreme izbacite toksične ljude iz života!

Manipulisanje kod nasilnika se može prepoznati! Svet Plus


Ako u svojoj komunikaciji sa vama ( posebno pred drugima) koristi reči kojima bi vas obezvredio ili obezvredio nešto što ste vi uradili, ako na nešto što vi govorite uvek ima upadicu "kakve gluposti" i slično, znajte da imate posla sa manipulatorom.Manipulatorima im je omiljena taktika zlostavljanja KRITIKA. To nije konstruktivna kritika, već omalovažavanje vas kao osobe i podizanje svog ega.


Ne padajte na ovo jer to što kritikuje vaš izgled, vaše kuvanje, vaš rad...nema nikakve veze sa vama, već sa tim da on uzdigne sebe.


Pasivna agresija 

Učiniće se mnogima da izgovara kompliment ali ne to je skriveno poniženje, uvreda ili manipulacija. Kada kaže : "Smršala si" i doda "da nisi bolesna" sve treba da vam bude jasno.

"Brzo si završila čišćenje kuće" i doda "uprkos tvojoj kilaži".


"Lepa ti je kosa"- "Obzirom koliko je slabo neguješ."
Još jedno oružje manipulatora i nasilnika je gaslighting.


Velika je nevolja ako je gaslighter u vašem najužem krugu, u porodici, među prijateljima, partnerom, šefom ili kolegom sa posla.


Takva ososba često koristi sledeće fraze:


"Ti si luda"

"Treba da se lečiš"

"Nikada nisam rekao ni uradio tako nešto!“

"Grešiš, grešiš..."


"Jesi li bolesna"

"Idi leči živce"Ovo su izrazi koji nagoveštavaju psihičku bolest i neadekvatnost sagovornika. Morate odmah prestati da komunicirate sa ovakvom osobom! ZAUVEK! Njihov jedini cilj je da izgledate kao neadekvatna osoba.


 

Pevač Maid Hećimović oprostio se od ubijene žene iz Gradačca!
Tu su i zastrašivanje, ucene, pretnje...

Njihov jedini cilj je da vas omalovaže, da ispadnete manje vredni, da pomislite da treba da budete srećni što su oni baš sa vama, da se plašite budućnosti bez njih...


Nametanje osećaja krivice im je omiljeno

"zbog tebe nisam stigao da..."

"ti si kriva što nisam imao vremena za..."

"mogao sam da budem uspešniji da te ne vučem za sobom"

"Imao bih više vremena za posao, da si ti sama uradila to i to..."Pokušaj nametanja osećaja krivice i srama kod vas, je čista manipulacija da bi se zadovoljile njegove psihološke potrebe.

Sa nasilnikom i manipulatorom nema rasprave, nema pravdanja, nema razumevanja... Bežite glavom bez obzira!

 

Mnogima smeta kvasac pa i prašak za pecivo, a ovo su uštipci bez toga ali i bez ulja!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>