Zdravlje

Ljubav

Životinjski proteini koče naš imunitet i oduzimaju nam energiju za varanje! (VIDEO)

Post je veoma značajan za naše zdravlje i deluje preventivno na maligne bolesti, a životinjski proteini koče naš imunitet i oduzimaju nam energiju za varanje!

Životinjski proteini koče naš imunitet i oduzimaju nam energiju za varanje! (VIDEO) Svet Plus

Internista doktor Dragan Ivanov gostovao je na RTS-u u emisiji "RTS ordinacija" i tom prilikom govorio je o tome koliko je post dobar za naš organizam, kako bi trebalo da se hranimo i u kom slučaji ne smemo uzimati sodu bikarbonu.


Post je značajan za naše zdravlje- kaše doktor i dodaje da osoba koja posti treba ujutru da unosi u telo voće, integralne žitarice i bademe. 

"15 do 20 badema žene, a muškarci od 20 do 30 badema i to je doručak."

Ručak bi trebalo da sadrži salatu, mahunarke, krompir, soju, leblebiju, pečurke, pasulj, kupus, kelj, karfiol i tako dalje i od tog treba napraviti ručak, odnosno čorbicu. 

Obrok treba prvo početi salatom,savetuje Ivanov, a tek onda pojesti čorbicu.

Za večera je najbolje je jesti ništa, a ako već morate da večerate onda svakako uzmite nešto lakše.Dr Ivanom još dodaje da antioksidansi i drugi imunostimulatori su isključivo biljnog porekla. Dok sa druge strane, životinjski proteini koče naš imunitet i oduzimaju nam energiju za varanje.

 

Muškatle će cvetati sve do kasne jeseni ako ih negujete na pravi način!
Stanje imuniteta može biti samo bolje posle posta- tvrdi doktor.

"Post deluje preventivno na kardiovaskularne bolesti, na malingne bolesti, na dijabetes, na sve savremene bolesti, to je naučno dokazano."
Osoba koja posti osećaće se srećnije, čistije...


"Tako će se stvoriti uslovi za duhovnu sferu. Dokazano je da duhovnost pozitivno utiče na naše zdravlje. Jedno istraživanje je pokazalo da na dugovečnost najviše utiče ljudska dobrota. 

Darodavci žive duže od onih koji čekaju napoklone, a to je upravo stvar duhovnosti."Evo šta Ivanov kaže za sodu bukarbonu:

"Soda bikarbona nije pravi izbor za alkalizaciju tela. Zašto? Kada popijemo sodu bikarbonu, ona će ući u želudac i tu će se istrošiti. Ona će nestati već u želucu. 

Sa druge strane ona nadima organizam. Da bi se hrana svarila sadržaj u želucu treba da bude kiseo. Ako u želudac uđe soda bikarbona, sadržaj neće biti kiseo pa to varenje neće biti dovoljno. Posebno neće se svariti belančevine, sa druge strane mikroorganizmi koji ulaze sa hranom neće biti ubijeni od strane hlorovodonične kiseline. Tako da to nije pravo rešenje.

Ako hoćemo nekim napitkom da alkalizujemo svoj organizam, onda treba da pijemo limunov sok i zasladimo ga medom. 

Limun i med imaju pozitivan i bazan efekat za naš organizam."


Evo koje namirnice povećavaju alkalnost organizma:

zeleno lisnato povrće
med
voda, čajevi, limunada
proso, kinoa, amarant
kefir, jogurt, kiselo mleko
avokado, kokos, masline, semenke
hladno ceđena ulja
koštunjavo voće
LimunPrema rečima doktora Draga Ivanova, badem je najalkalnija namirnica i treba da ga jedu svi oni koji imaju problema sa žgaravicom. 

Kada pojedu pet badema, kiselina će nestati, tvrdi internista.
A kako treba jesti čokoladu, poslušajte u video snimku: 

Spremite plastične baštenske stolice za leto! Očistite fleke na lak način!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>