Lepota

Ljubav

Šišanje i feniranje, a frizura već sutradan ne izgleda lepo! Evo nekoliko saveta!

Da li vam se dešava da je šišanje i feniranje obavljeno danas, a frizura već sutradan ne izgleda lepo?! Evo nekoliko saveta kako da što duže zadrži formu ali i svu svoju lepotu.

Šišanje i feniranje, a frizura već sutradan ne izgleda lepo! Evo nekoliko saveta! Svet Plus





Kada potrošite novac kod frizera, jasno je da želite da vam ta frizura potraje, međutim kod većina žena nije tako i već sutradan frizura više ne liči na ono što ste platili.



Frizeri daju nekoliko saveta za ovaj problem:


Pre svega, pranje kose je jako bitno, zato ako često perete kosu izaberite neki blagi šampon, a dva puta mesečno koristite jači šampon.

Postoje i šamponi "čistači" oni su najpotrebniji onim damama koje često koriste proizvode za stilizovanje kose. Ove šampone ćete prepoznati tako što na njima piše: purifying, detox ili deep cleansing.


Feniranje bi trebalo da počne tako što kosu podelite u nekoliko delova, recimo šest ili osam, pa fenirate deo po deo.





Frizeri daju preporuku da to bude okrugla četka sa kojom ćete krenuti feniranje od prednjih delova kose i da završite na zadnjim.

Jedna frizerka takođe preporučuje da se koristi šampon za suvo pranje i to pre nego što je već vidljivo da je kosa masna.

Ako vam se kosa brzo masti, suvi šampon naprskajte na kosu pre nego što je to potrebno jer će on apsorbovati nečistoće i kosu ćete duže vreme moći da nosite puštenu.


Postoji još jedna važna stvar da vam frizura i feniranje duže traje i da se manje masti, a to je jastučnica.

Ona treba da bude svilena.


Ovakve jastučnice neće narušiti strukturu vaše kose, a obratite i pažnju na to da vam kosa pri odlasku na spavanje bude iznad jastuka, a ne puštena niz leđa.

I na kraju, izbegavajte da često provlačite ruke kroz kosu i da je bespotrebno dodirujete.


 

Jorgovan simbol radosti života! U narodnoj medicini koriste se cvet, list, kora i seme!


Čekamo vas na VIBERU, pridružite nam se!
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>