Zdravlje

Ljubav

Ono što jedemo može imati značajan uticaj na ono što vidimo!

Ono što jedemo može imati značajan uticaj na ono što vidimo. Prema proceni eksperata sa Harvard Medical School, određeni vitamini i minerali u hrani mogu imati ulogu u prevenciji dva najčešća problema sa vidom – katarakte ili očne mrene i makularne degeneracije, stanja koje uzrokuje slepilo.

Ono što jedemo može imati značajan uticaj na ono što vidimo! Svet Plus




Bol u očima, svrab, suve oči, nepodnošenje sočiva, zapaljenje i oticanje oka i okolnih tkiva, zakrvavljen izgled očiju, dvostruka slika (diplopija), oštećen vid su simptomi koji ne ukazuju samo na tegobe oka, već mogu ukazivati i na mnoge druge zdravstvene probleme u organizmu.



Autoimune bolesti očiju se često dovode u vezu sa bolestima štitne žlezde.


Štitna žlezda je mala žlezda u obliku leptira koja se nalazi nisko na prednjem delu vrata i odgovorna je za regulisanje metabolizma u telu.Štitna žlezda proizvodi hormone T3 trijodtironin i T4 tiroksin.

Promena funkcije štitne žlezde se očituje simptomima koji nisu vezani samo za vrat nego za ceo organizam.







Jod je osnovni gradivni element hormona štitne žlezde i utiče na većinu metaboličkih procesa u organizmu. Neophodan je za normalan rast i razvoj svih ćelija i tkiva.

Kada nema dovoljno joda na raspolaganju,ne proizvodi se dovoljno hormona štitne žezde i čitav organizam ne funkcioniše. Ljudsko telo ne može skladištiti jod, pa je stoga neophodno da se svakodnevno unosi.

Najbolji izvori joda su alge i morska riba.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/pink

Povezane vesti:


>