Ostalo

Sme�no

Novak Đoković Fondacije predstavlja Kutak za roditelje na seriji turnira Teniskog saveza Srbije!

Program „Putem šampiona“ Novak Đoković Fondacije predstavlja “Kutak za roditelje” na seriji turnira Teniskog saveza Srbije.

Novak Đoković Fondacije predstavlja Kutak za roditelje na seriji turnira Teniskog saveza Srbije! Foto: Dalibor Danilović




Inovativni pristup “terenskog rada” programa “Putem šampiona” uz seriju od 8 turnira Teniskog saveza Srbije pruža direktno iskustvo stručnog rada i komunikacije sa roditeljima, decom, trenerima i svima koji su zainteresovani da kroz “Kutak za roditelje” obogate svoja znanja, iskustva i komunikaciju po seriji važnih pitanja za naše porodice i društvo u celini; prvi “Kutak” već 13. i 14. maja tokom turnira na TK “Crvena zvezda” u Beogradu – slede Novi Sad, Subotica, Niš, Čačak i druga mesta u Srbiji.

„Putem šampiona“, poseban program Novak Đoković Fondacije posvećen pružanju pomoći roditeljima i trenerima budućih sportista kroz programe edukacije i šire podrške sa ciljem njihovog osnaživanja u ovoj posebno zahtevnoj ulozi, danas ima izuzetan značaj i vrednost za naše društvo – možda i najveći od svog osnivanja 2021. godine. Prepoznavši važnost momenta za stručno delovanje u ovoj bitnoj oblasti, njegovi predstavnici su odlučili da uvedu novinu u daljoj komunikaciji sa svojim sagovornicima – time što će programske aktivnosti sve češće biti priređivane “na terenu”. Na taj način bi programske aktivnosti bivale dostupne deci, trenerima roditeljima i svim zainteresovanim osobama još češće, na što većoj teritoriji Srbije – i u sinhronizaciji sa javnim događajima od posebne važnosti, a pogotovo onih sportskog profila.


U saradnji sa Teniskim savezom Srbije, tokom serije od predstojećih 8 turnira koja počinje takmičenjem u Teniskom klubu “Crvena zvezda” u Beogradu 13. i 14. maja a završava u Teniskom klubu “Novak” poslednje nedelje septembra ove godine – program“Putem šampiona” će postaviti svoj aktivni “Kutak za roditelje” u kome će za sve prisutne biti priređena stručna savetovanja, predavanja i diskusije iz programskog opsega. Mogućnost da se u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Nišu, Čačku i drugim mestima širom Srbije mladi sportisti i oni koji vode računa o njima u porodičnom domu, školi i na sportskom terenu direktno upoznaju sa stručnjacima i programom “Putem šampiona” daje novu  i izuzetno bitnu dimenziju radu, pomoći, saradnji i razmeni informacija i iskustava u pristupačnijem ambijentu i realnim okolnostima sportskog takmičenja – sa svim pratećim pojavama i pojedinostima.





“Posle veoma uspešnih i posećenih javnih i onlajn panel-diskusija u kojima smo imali čast da ugostimo takve stručnjake i legende našeg sporta kao što su Željko Obradović, Sonja Vasić, dr Ljubica Bačanac, dr Miljan Grbović, dr Ranko Rajović, Smiljana Grujić, Viktor Troicki i naši osnivači Novak i Jelena Đoković – kao i objavljenog novog izdanja “Priručnika za roditelje mladih sportista” dr Ljubice Bačanac – srećni smo što kroz “Kutak za roditelje” otvaramo novo i izuzetno važno poglavlje u radu našeg programa. “Putem šampiona” će kroz prisustvo na seriji turnira Teniskog saveza Srbije ostvariti aktivno prisustvo u sredinama širom naše zemlje koje su do sada možda samo čule za ono što radimo – ali nisu imale prilike da ostvare direktnu interakciju sa našim stručnjacima i programima, što je najvažniji deo komunikacijskog, edukativnog i saradničkog iskustva. Raznorodna i pristupačna forma aktivnosti projekta u okviru “Kutka” će sigurno pobuditi veliko interesovanje svih prisutnih na turnirima, i sa velikim pozitivnim nestrpljenjem čekamo da se upoznamo, pričamo, družimo i razmenjujemo stručne savete sa svima kojima je naš projekat namenjen – kao i onima koji iz njega mogu da izvuku važna životna saznanja i pouke!” ističe autorka programa “Putem šampiona” Novak Đoković Fondacije, Ana Jovanović.


Registracija za učešće u programu “Kutka za roditelje” projekta “Putem šampiona” Novak Đoković Fondacije vršiće se na licu mesta, na predstojećim turnirima serije Teniskog saveza Srbije. 

Zbog mogućih prostornih i terminskih ograničenja preporučujemo da se zainteresovani prijave što pre po dolasku na lokaciju turnira.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>